La suposada víctima d’una violació no es presenta al judici i decau l’acusació contra l’agressor

L’home, que està a la presó per un cas d’homicidi en grau de temptativa, sempre ha sostingut que la relació sexual havia estat consentida

-
-
Sorpresa al Tribunal de Corts. Els magistrats havien guardat tota la jornada de dimecres per jutjar un cas de violació. A l’hora de la veritat, la vista ha durat tot just mitja hora. La suposada víctima de la violació, una jove de passat adolescent complexe, no s’ha presentat al judici i, en conseqüència, l’acusació contra el presumpte agressor ha decaigut. S’ha deixat sense efecte. I això que se li demanaven cinc anys de reclusió.

El suposat agressor és un noi que actualment està empresonat de manera provisional tot esperant la sentència ferma de la sala penal del Tribunal Superior per un cas d’homicidi en grau de temptativa que hi va haver fa uns anys a Encamp. Abans d’aquell fet, que justifica assegurant que va patir una alteració mental transitòria que el va fer actuar indegudament contra un altre home (suposadament amb deutes de drogues pel mig), s’hauria donat una relació sexual amb una coneguda que mentre una considerava forçada i sense consentiment, l’acusat sempre va defensar que havia estat de mutu acord.

L’acusació sempre hauria mostrat moltes llacunes i els elements que s’usaven per sostenir que l’agressió sexual havia existit mai no haurien estat gaire sòlids. La relació sexual hauria estat precedida d’una notable nit de festa. La noia hauria consumit drogues i alcohol amb abundància. En una habitació adjacent a la que s’hauria comès la suposada violació hi havia un altre noi que en cap cas va sentir res anormal. La suposada víctima no hauria sol·licitat ajuda en cap moment ni hauria picat contra la paret o la porta, per posar dos exemples. 

Malgrat que el ‘company de pis’ d’aquella nit s’ha presentat a la seu judicial per testimoniar, la seva declaració no ha estat ni tan sols necessària. La dona, que no es va presentar a la policia a presentar la denúncia fins hores després del succeït i que quan pel carrer -mentre anava del lloc dels suposats fets al seu domicili- es va trobar algunes amistats a les quals no va referir mai el que suposadament acabava de patir, no s’ha presentat a la vista i el cas s’ha donat per tancat. Caldrà veure ara si s’estudia una presumpta falsa denúncia per part de la que inicialment s’havia presentat com a víctima.

Comentaris (1)

Trending