La publicació de la sentència del procés català ‘engega’ les protestes, també a Andorra

Per les xarxes circulen crides a concentrar-se aquesta tarda a les 8 o bé a la plaça de la Rotonda o bé a la de l’antiga seu d’Andorra Telecom

-
-

La sentència del judici del procés s’ha donat a conèixer aquest matí, amb dures condemnes de fins a tretze anys pels líders polítics i civils. Un cop feta pública, com era d’esperar, les mobilitzacions de protesta han començat a Catalunya. A Andorra, també n’hi hauran aquest dilluns mateix, amb el dubte del lloc concret escollit, ja que a xarxes socials es parla, per un costat, de la plaça de la Rotonda, i per l’altre, de l’espai davant l’antiga seu d’Andorra Telecom.

El Tribunal Suprem ha fet públic aquest matí la sentència als líders polítics i socials catalans que, el 2017, van impulsar el referèndum de l’1 d’octubre. La resolució, tot i que descarta la rebel·lió, és dura, ja que  condemna pels delictes de sedició i malversació a bona part dels jutjats: 13 anys per l’exvicepresident, Oriol Junqueras; 12 anys pels exconsellers Raül Romeva, Dolors Bassa i Jordi Turull; 11 anys i mig a l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; 10 anys i mig pels exconsellers Josep Rull i Joquim Forn; i 9 anys pels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuxart. En total, gairebé un segle de reclusió, a banda de les penes suplementàries d’inhabilitació per a exercir càrrecs públics.

Al cap de poc temps de fer-se pública la sentència, les protestes s’han començat a estendre per Catalunya, inclosos alguns talls de carrers de diferents pobliacions. Tot apunta que a Andorra també hi haurà mobilització per part dels residents catalans. Fa dies que per xarxes socials circula una convocatòria pel dia que es conegués la resolució judicial: a les vuit del vespre. En un primer moment s’havia dit a la Rotonda però també circulen altres missatges que la situen a la plaça de davant l’antiga seu d’Andorra Telecom.

Sigui a un lloc a un altre, el que queda clar és que aquest vespre hi haurà una concentració de protesta a Andorra. També es preveuen mobilitzacions a l’Alt Urgell, tot i que, per ara, no sembla pas que hagin de provocar talls de carretera que puguin afectar a Andorra. En concret, a la Seu d’Urgell el lloc de trobada serà, també a les vuit del vespre, a la plaça dels Oms.

Comentaris (14)

Trending