La primera nevada ‘generalitzada’ deixa gruixos de mig metre a les cotes més altes

Una grua ha de remuntar una màquina llevaneu ‘accidentada’ a Pal en l’inici d’una jornada de divendres en què les precipitacions seran d’aigua i el vent assumeix protagonisme

Vista d'Incles aquest matí.
Vista d'Incles aquest matí.
La primera nevada gairebé generalitzada a tot el país, malgrat que els flocs no han arribat a prendre en els nuclis urbans de les parròquies del centre i el sud del país, han deixat gruixos de ben bé mig metre en les cotes altes del Principat. El límit de neu va ascendint a mida que s’aixeca un divendres que es preveu plujós abans de deixar pas a un cap de setmana en què el sol es deixarà veure amb més assiduïtat.

Les precipitacions iniciades aquest dijous a mitja tarda van ser de neu i van prendre des d’Encamp i la Massana cap a cotes més altes. Malgrat que els flocs de neu també s’han deixat veure pràcticament al conjunt de tot el país, als nuclis més urbans d’Escaldes i Andorra la Vella gairebé no han pres en cap cas i la pluja en què s’ha transformat la tempesta durant la matinada en pujar el límit de neu ha fet net. De fet, es preveu que durant tota la jornada d’aquest divendres plogui.

A banda de l’aigua -que serà neu a partir dels 2.000 metres i més amunt amb la previsió que hi hagi una aportació de gruixos addicionals de 30 centímetres-, s’espera que el vent sigui protagonista, especialment a partir de mitja tarda. Bufarà de forma notable arreu, però especialment s’hauria de deixar sentir als cims. Aquest matí, a les parròquies altes, molts ciutadans han hagut de recórrer a les pales per poder sortir dels aparcaments o poder netejar els cotxes.


Una imatge de Canillo, anit. | @tnbagency_ad

No consten per ara incidències remarcables, però sí que hauria calgut una grua per remuntar una màquina llevaneus que mentre operava a Pal hauria caigut. Hores d’ara l’Altaveu no ha pogut confirmar si aquesta circumstància ha causat algun dany important a nivell material i, sobretot, quina repercussió ha comportat a nivell personal, sobretot en relació amb l’operari que manejava la màquina.

Etiquetes

Comentaris

Trending