La 'politització' de la Unió Hotelera deixa la patronal en una situació molt compromesa

Comentaris

La \'politització\' de la Unió Hotelera deixa la patronal en una situació molt compromesa
La \'politització\' de la Unió Hotelera deixa la patronal en una situació molt compromesa

La diferències internes en la Unió Hotelera (UH) d’Andorra arran de la participació o proximitat en projectes polítics d’alguns dels seus rostres més visibles està portant la patronal als peus de la desaparició. O, com a mínim, a uns moments de moltes dificultats. No és pas la primera vegada que el col·lectiu viu una situació compromesa. La UH navega en moltes ocasions en una mena de ‘Dragon Khan’. El seu futur no és gens clar malgrat que les fonts consultades s’han estimat més no pronosticar com acabarà tot plegat.

Dos dels noms més clars que van generar un rebombori notable en el col·lectiu i que està en el moll de l’os de la compromesa situació actual serien els de l’exportaveu Oscar Julian i l’expresident Àlex Armengol. Tots dos, d’una manera o altra, estan o van estar recentment vinculats a activitats polítiques. I això no va sentar gens bé dins la patronal. Encara menys quan els vincles d’un i altre eren amb el principal partit de l’oposició i no pas amb DA, que mira de controlar tant com pot l’activitat socioeconòmica del país.

Julian va anunciar fa un temps la seva sortida de la UH. Va deixar l’entitat després de trobar una sortida professional que li va convenir. Una sortida que va posar-se a cercar quan la pressió de la UH va fer evident que no li tocava més remei que marxar. I és que Julian va formar part de la candidatura d’Unió Laurediana a Sant Julià. Una llista que, a més a més, va acabar perdent, contra tot pronòstic, els comicis comunals del desembre passat.

armengolArmengol també és històricament proper als liberals i hi té lligams molt directes. A més, no es va estar de criticar obertament i en època electoral les interpretacions que el Govern feia dels visitants que rep el país. Segons algunes fonts, per criticar l’executiu hauria usat dades que hauria obtingut just de l’entorn polític. Tot plegat no va agradar als associats, que preferien, clar està, una clara neutralitat. I entre unes coses i les altres, el clima intern s’hauria enrarit i, alhora, hauria suposat una baixa d’associats que no ajuda al manteniment de l’activitat de la patronal.

Comentaris

Trending