La policia ha recuperat un fragment d'un dels projectils que van impactar al despatx central

Comentaris

La policia ha recuperat un fragment d\'un dels projectils que van impactar al despatx central
La policia ha recuperat un fragment d\'un dels projectils que van impactar al despatx central

La policia ha recuperat un fragment d’un projectil que enviarà a experts espanyols en balística per tal que determinin, en la mesura del possible, amb quina arma s’haurien pogut disparar els trets que van impactar contra la façana de vidre del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell. Segons les diverses fonts consultades, tot apunta que es tractaria d’una bala de calibre 22 lr (un petit calibre i que s'usa en la caça menor, per exemple -conills, aus). I que s’hauria usat un rifle amb silenciador. Durant molts anys aquest tipus d’arma no es van haver de registrar, al Principat, per la qual cosa les fonts consultades han indicat que hi podria haver uns 1.500 rifles sense ‘control legal’ al país.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha comparegut aquest dilluns acompanyat del director de la policia, Jordi Moreno, per aportar, més que detalls importants sobre la investigació, les impressions que tenen. Tal com va publicar dissabte l’Altaveu, Espot i Moreno han confirmat que un dels impactes es va produir a la vidriera que dóna directament al despatx del propi director. En cap cas hi va haver ni amenaces ni advertències prèvies que poguessin indicar que es donaria un fet com l’ocorregut la matinada de divendres a dissabte. Segons han explicat altres fonts consultades, els altres impactes s’haurien donat a l’altura dels despatxos del director adjunt Bruno Lasne i de la comissària Teresa Ferreira. El quart hauria impactat en la vidriera del ministeri d’Interior i, encara, s’endevina un petit ròssec del que probablement va ser un cinquè tret.

La investigació encetada dissabte al matí es troba “en una fase inicial” i no es descarta cap hipòtesi de treball. Espot i Moreno han reconegut que hi ha “neguit” al cos. Altres fonts contactades han assegurat que el fet, entre els agents, s’ha rebut amb “estupefacció”. Aquestes mateixes fonts han assegurat que per l’orientació que tenen els impactes, el més probable és que la persona o les persones que van produir l’atac disparessin des del rec de l’Obac. Ni Espot ni Moreno no han confirmat cap d’aquests extrems. I sols han explicat que s’estan estudiant “tots els elements que permetin que la investigació prosperi”, en relació a la recuperació, per exemple, de les imatges que haguessin pogut enregistrar tant les càmeres de Mobilitat com les que hi ha a l’exterior de l’edifici de la policia.

El ministre ha explicat que arran d’aquest succés s’han establert “mesures preventives” tendents a reforçar la vigilància i la seguretat de l’edifici i de les persones que hi treballen. En aquest sentit, Espot ha explicat que si s’hagués tingut una amenaça prèvia o algun indici que això podria passar ja s’hagués actuat en conseqüència amb anterioritat. Sobre l’autoria del fet i la circumstància que un dels impactes hagi estat al vidre del director, Moreno, que ha deixat clar que una acció com aquesta no atemorirà el cos, ha explicat que una de les hipòtesis és que l’autor dels trets sigui alguna persona que hagués pogut mantenir alguna diferència amb la policia o que hagués tingut “algun incident” amb el cos i ara volgués revenja.

Comentaris

Trending