La policia 'expulsa' cinc joves de qui sospitava que podien tenir relació amb l'onada de robatoris a xalets

Comentaris

La policia \'expulsa\' cinc joves de qui sospitava que podien tenir relació amb l\'onada de robatoris a xalets
La policia \'expulsa\' cinc joves de qui sospitava que podien tenir relació amb l\'onada de robatoris a xalets

La policia ha aplicat aquest dijous una mesura de foragitament a cinc joves de països de l’Est de qui els agents sospitaven inicialment que podien estar relacionats amb l’onada de robatoris que hi va haver les darreres setmanes en com a mínim mitja dotzena de xalets en diversos punts del Principat. I especialment a les parròquies de la Massana i Encamp.

Arran de les indagacions fetes i dels elements recollits a l’entorn dels habitatges que van ser víctimes d’assalts -a Anyós, a les Bons, a Vila, però també a la zona del col·legi Sant Ermengol, a la capital, o en una zona residencial d’Escaldes- una de les pistes que se seguia era la d’un cotxe que va aixecar les sospites dels investigadors. El vehicle apareixia estacionat en les immediacions d’un dels xalets on es va robar a la parròquia massanenca. Apareixia en la gravació d’una càmera de videovigilància.

Aquell cotxe del qual se sospitava -els investigadors consideraven que els robatoris eren protagonitzats per professionals de la delinqüència que actuarien en grup, de manera organitzada i en què hi hauria com a mínim un home i una dona i, a més, es buscaven ciutadans de l’Europa de l’Est- s’ha localitzat aquest matí de dijous al Pas de la Casa. Les dades del vehicle s’havien distribuït per diferents conductes interns del cos.

Les persones que s’han considerat vinculades al vehicle han estat controlades pels agents i els especialistes en delictes contra el patrimoni que indagaven sobre l’onada de robatoris a xalets aïllats s’han posat mans a l’obra. Calia fer diverses comprovacions abans de poder-los acusar i detenir formalment. Les empremtes dels sospitosos, cap d’elles, no hauria coincidit, segons les fonts, amb cap de les marques recuperades dels llocs on hi va haver robatoris.

Vist que no es podia sostenir cap acusació, i considerant també que els joves no disposaven dels mitjans econòmics mínims per al seu propi sosteniment, i avaluant que podien suposar un perill per a la seguretat nacional, s’han acabat acompanyant els controlats a la duana juxtaposada de Porta i convidats a marxar del país en virtut d’una ordre de foragitament.

El ‘modus operandi’ emprat en tots els robatoris consumats era similar. Tant a l’hora de forçar les entrades als habitatges com, també, els objectius que es buscava: xalets aïllats sobre els quals els delinqüents s’havien assegurat prèviament que no hi hagués ningú a l’interior. Els ‘cops’, almenys en alguns casos, es van dur a terme a plena llum del dia. I l’actuació dels lladres era molt ràpida. En un cas, a les Bons, els desconeguts van esperar que els ocupants de l’immoble sortissin a fer el cafè per accedir a l’interior del xalet.

Com a mínim en aquest cas al nucli encampadà, la quantia del botí obtingut hauria estat important. Segons algunes fonts, més de 200.000 euros en què estarien valorades joies i rellotges que els lladres van trobar. Els delinqüents només es van interessar per diners o per joies. I no van prestar cap interès per altres objectes de cert valor com aparells d’electrònica o electrodomèstics.

Comentaris

Trending