La Junta Electoral es renta les mans respecte de les inauguracions de precampanya

Comentaris

La Junta Electoral es renta les mans respecte de les inauguracions de precampanya
La Junta Electoral es renta les mans respecte de les inauguracions de precampanya

La Junta Electoral considera que "a manca de regulació expressa" un acte inaugural d'un equipament que se celebri just a les portes d'una campanya electoral "no es pot considerar contrari a Dret". D'aquesta manera, l'organisme que vetlla per la bona marxa del procés electoral i que presideix el batlle Xavier Colom evita entrar més al fons d'una qüestió plantejada, en aquest cas, pel Partit Socialdemòcrata (PS). El primer secretari de la formació i integrant de la candidatura que el partit ha presentat a Encamp, David Rios, havia elevat divendres una consulta a la junta en relació a la conveniència de la celebració de la inauguració del nou recinte esportiu de Prada de Moles.

Rios exposava en la seva consulta si “és factible i raonable que a menys de 24 hores de l’inici de campanya es faci un acte per inaugurar una instal·lació esportiva d’interès general de tota la parròquia enfocat exclusivament a esdevenir un acte clarament electoral a favor d’una força política amb els recursos de tots els ciutadans de la parròquia? La candidatura del Partit Socialdemòcrata Independents posa aquesta qüestió arran de tots els actes organitzats per l’actual majoria comunal durant tota la jornada de dissabte i especialment en el que a les 12 del migdia  intervé el cap de Govern i el cònsol actual. En altres països, per salut democràtica, no es permeten certs actes polítics, com les inauguracions, vist que a prop d’unes eleccions s’entenen com a actes electorals que beneficien a les forces de govern i que a més, utilitzen els recursos de tota la ciutadania". 

El mateix divendres es va reunir la Junta Electoral, conformada, com preveu la llei, per tres representants del poder judicial (en aquest cas els batlles Colom, Immaculada Rodríguez i Laura Solanes, i un representant per cada grup parlamentari (Sònia Baixench, Eva López i Alfons Miralles). En una breu recomanació publicada aquest dimecres al BOPA, l'ens acaba concloent que "en relació a la qüestió plantejada la Junta electoral considera que no pot emetre judicis més enllà de l’àmbit de l’estricta legalitat. En aquest ordre d’idees, la Junta entén que a manca de regulació expressa de la qüestió plantejada en la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum i, doncs de voluntat expressa i manifesta del legislador de prohibir-ho, l’acte no pot ser considerat contrari a Dret".  

Comentaris

Trending