La crisi fa caure el consum elèctric del mes d'abril en un 29%

La producció pròpia han estat de 17,3 GWh per l'avançament de la fosa de neu

La central de FEDA.
La central de FEDA.
El consum elèctric el mes d'abril ha estat de 34,2 GWh, una xifra que representa una disminució del 29% respecte al mateix període de l’any passat. Aquesta dada, segons informa FEDA en un comunicat, s’explica per l'aturada anticipada de les estacions d’esquí i l'aturada de l'activitat econòmica a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19. En aquest sentit, recorden que el mes d'abril de l'any passat, en canvi, s’havien registrat consums molt importants arran de la forta demanda fins a acabar la Setmana Santa 

El mes d'abril es poden diferenciar dos moments: els primers 20 dies, en els quals la reducció de la demanda respecte al mateix període del 2019 ha estat del 31%; i els darrers deu dies del mes quan la reducció s’ha atenuat fins a un 20%. Pel que fa al consum elèctric acumulat durant els quatre primers mesos de l'any, ascendeix als 202,1 GWh, que representa una disminució del 12,7% respecte al mateix període de l'any 2019.

En relació amb la producció pròpia d'electricitat, durant el mes d'abril s'han generat 17,3 GWh entre la producció hidràulica (15,6 GWh), la d’origen tèrmic del Centre de Tractament de Residus (1,5 GWh) i la producció fotovoltaica (0,16 GWh). Aquest volum –que s’explica per l’avançament de la fosa de neu— representa un increment del 43% respecte a l'abril del 2019 i ha permès cobrir, amb producció pròpia, un 51% del consum elèctric del país.

Comentaris

Trending