La cooperació amb les autoritats judicials espanyoles reactiva el 'cas Pujol' a la Batllia

Comentaris

La cooperació amb les autoritats judicials espanyoles reactiva el \'cas Pujol\' a la Batllia
La cooperació amb les autoritats judicials espanyoles reactiva el \'cas Pujol\' a la Batllia

El ‘cas Pujol’ torna a reactivar-se a la Batllia encara que sigui en el marc de la col·laboració amb les autoritats judicials espanyoles. La seu judicial acull declaracions per tal d’aclarir a l’aclariment del presumpte entramat configurat per la família Pujol Ferrusola i que hauria servit per dur al Principat algunes desenes de milions d’euros al canvi actual. Pessetes durant molts anys. 

Diverses fonts han assegurat que han estat citades a acudir a la Batllia persones del Principat que haurien tingut alguna mena de relació amb integrants de la família de l’expresident de la Generalitat catalana. I, especialment, del fill gran, Jordi ‘Júnior’ Pujol Ferrusola, que era, aparentment, qui gestionava el patrimoni. Alguns dels citats serien considerats testaferros de ‘Júnior’ i apareixerien en societats juntament amb el fill gran dels Pujol.

Fonts judicials espanyoles han apuntat el fet que els darrers escrits presentats per l’examant de Jordi Pujol jr. Victoria Álvarez davant el jutjat d’instrucció número 5 de l’Audiència nacional espanyola, òrgan al qual s’ha acumulat tota la investigació de l’entramat després que s’inhibís al seu favor el jutjat número 31 de Barcelona que també instruïa una part del cas, haurien obert noves vies d’investigació.

Álvarez hauria demanat poder-se constituir com a part acusadora contra Pujol per deixar clar que ella en cap moment no va pretendre ser còmplice de les accions de ‘Júnior’, amb qui hauria viatjat fins al Principat en múltiples ocasions ha portar diners en efectiu. L’examant del fill gran dels Pujol hauria indicat elements clars i rotunds que la justícia espanyola vol corroborar. 

Per aquest motiu, segons les fonts, si no s’ha fet ja es trametrà en breu una nova comissió rogatòria per demanar noves dades en el marc de la cooperació judicial internacional. Seria en el marc d’aquesta mateixa col·laboració que s’estarien prenent declaracions a la Batllia, concretament en la instrucció especialitzada en delictes econòmics.

Comentaris

Trending