Balanç positiu del retorn esglaonat de la construcció a la feina

Prop de cinc mil persones podien aquest dilluns tornar a l’activitat laboral en sectors com la mecànica o les professions liberals tot respectant un seguit de condicions pel coronavirus

-
-
El sector de la construcció és, amb diferència, el de més volum de personal dels que aquest dilluns tenien autorització per reiniciar l’activitat laboral i econòmica. Tot i que ni de bon tros no pas totes les obres que hi havia en marxa abans de l’aturada producte de la crisi sanitària, sí que algunes de les promocions més significatives s’han reactivat. Això sí, a mig gas i amb més cura amb les mesures de protecció. Amb tot, el retorn esglaonat i progressiu s'ha donat per bon des del sector. De fet, des de l'Associació de contractistes (ACODA) s'ha fet un "balanç positiu" de la jornada. 

En major o menor mesura quant a operaris, totes les empreses associades a l'ACODA s'han reactivat aquest dilluns. Això sí, de manera "endreçada". La majoria de les empreses constructores o de sectors afins han mantingut a primera hora una trobada amb els treballadors per exposar-los els diferents protocols d'actuació i lliurar-los els equips de protecció. Això aquelles empreses que no ho havien fet ja en dies precedents.

I és que prop de cinc mil persones podien avui retornar a l’activitat professional. A banda de la construcció, que ja suma uns 3.500 assalariats tot i que una part d'aquest col·lectiu ja estava clar que avui no s'incorporaria a la feina, no almenys en els llocs de treball habituals, la immensa majoria dels seus sectors afins també estan autoritzats a reprendre la feina. Igual com els tallers mecànics o despatxos professionals que ja estaven en funcions d’urgència i de guàrdia i que a partir d’aquest dilluns poden reiniciar l’activitat presencial, això sí, adoptant mesures tant de protecció dels treballadors com d’aforament.Aquest matí era habitual, per obligatori, que els professionals de la construcció estiguessin a les obres amb les mascaretes posades i, també, amb molta més incidència que no pas el que era fins ara, altres elements de protecció com els cascs. També ha estat normal veure grupets de treballadors -per norma, són menys els operaris que hi ha a les obres- que acudien a alguns prefabricats propers a l’obra per tal d’higienitzar-se amb gels hidroalcohòlics i altres productes.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending