La ‘complicada gestió’ del cas del bebè de la interna a la presó

L’infant ja ha estat visitat per primera vegada per un pediatre i amb la mare s’està en un mòdul en solitari, però la direcció del centre no vol pas que l’estada s’eternitzi

-
-
Malgrat que l’estada d’un bebè a la presó és del tot anormal, el cas del fill d’una reclusa preventiva acusada de traficar amb drogues s’està gestionant prou bé. Les complicacions arriben quan s’ha d’adoptar la decisió de retirar l’infant de la seva mare i treure el menor del centre penitenciari. La direcció del centre, segons fonts d’Interior, té clar que l’estada no es pot allargar eternament per múltiples motius: primer perquè la presó no és el millor lloc per a un bebè; segon, perquè suposaria un greuge comparatiu que una reclusa pugui estar amb el seu fill i altres no; i, tercer i lligat amb el segon, entre altres, per no establir mals precedents.

En qualsevol cas, sembla que la pretensió seria permetre a la interna estar amb el seu fill en el mòdul on fan estada el temps que en altres circumstàncies hauria pogut gaudir al Principat de la baixa per maternitat. Tot porta a indicar, segons les fonts, que quan passi aquest termini el bebè se l’haurà de quedar al seu pare, resident a l’Alt Urgell, i ell se n’haurà de fer càrrec. Més enllà de les mesures ja establertes i l’adequació d’una habitació especial per a mare i fill en el mòdul de menors, l’estada del bebè no ha suposat cap alteració. L’infant, de set setmanes i al centre des de mitjan d’abril, ja ha estat visitat per primer cop per un pediatre.

S’han anat normalitzant, també, les visites que podia fer el pare de la criatura. Els primers dies, les visites eren cada dia matí i tarda. A poc a poc, però, s’ha anat regularitzant fins a tenir pràcticament el mateix règim que la resta de visitants. La resta d’internes, si ho demanen, també poden acudir a veure la mare i el fill. L’únic que s’ha detectat és un major neguit per part de la dona. Viure aïllada amb el fill costa. I per al bebè, ho tenen clar totes les parts, aquell no és el millor escenari.

Etiquetes

Comentaris

Trending