La calor ajorna els exàmens del 'Brevet' al Lycée Comte de Foix

El ministeri d'Educació francés ha pres la decisió que afecta tots els centres del país i de l'estranger menys els d'ultramar

El Lycée Comte de Foix, a Andorra la Vella
El Lycée Comte de Foix, a Andorra la Vella
Els alumnes de tercer curs del Lycée Comte de Foix no passaran els exàmens del 'Brevet' els propers dies 27 i 28 de juny. El ministre d'Educació francès, Jean-Michel Blanquer ha anunciat aquest dilluns l'ajornament fins els dies 1 i 2 de juliol a causa de l'onada de calor prevista per aquest final de setmana. La decisió ha estat presa per garantir la seguretat dels alumnes i que puguin passar les proves en bones condicions.

La mesura ha provocat moltes crítiques a França per part de mares i pares que havien programat les seves vacances, així com de directors de centres educatius que organitzaven viatges de final de curs a partir dels primers dies de juliol. El 'Brevet' és el primer diploma oficial del sistema educatiu francès i el passen els alumnes de tercer (14 i 15 anys) i marca el pas del col·legi al liceu.

El Lycée Comte de Foix d'Andorra és l'únic centre educatiu francès a l'estranger que pertany al ministeri d'Educació i no al d'Exteriors. De fet, però, tots els centres menys els d'ultramar hauran de respectar l'ajornament de les proves perquè els models d'examen són els mateixos per a tothom.

Les proves tindran lloc els dies 1 i 2 de juliol

La decisió l'ha pres el ministre d'Educació de França, Jean-Michel Blanquer a causa de les altes temperatures que s'han previst pels dies 27 i 28 de juny i que en algunes regions franceses poden arribar als 40 graus. Blanquer ha explicat que cal garantir la seguretat dels alumnes i que puguin fer les proves en bones condicions. A Andorra la Vella el proper dijous la temperatura màxima estarà al voltant dels 38 graus. Ara, els exàmens tindran lloc els dies 1 i 2 de juliol.

Comentaris (2)

Trending