Tenir feina i ser menor de 21 anys salva de la presó el detingut amb nou embolcalls de cocaïna

La Batllia processa per un delicte contra la salut pública però atorga la llibertat provisional al jove del Pas de la Casa de qui se sospita que mercadejava amb droga

Un cotxe policial estacionat davant les dependències del Pas de la Casa.
Un cotxe policial estacionat davant les dependències del Pas de la Casa. Toni Solanelles

Disposar d’una feina a priori garantida i ser menor de 21 anys ha salvat el jove del Pas de la Casa enxampat la nit de dimarts a dimecres amb nou embolcalls de cocaïna d’un empresonament gairebé segur. De moment, la batlle que va rebre el detingut, l’acusa d’un delicte contra la salut pública. El jove ho nega, però els investigadors estan convençuts que mercadeja amb droga. Mentre s’investiga, per exemple, el telèfon mòbil del processat, estarà en llibertat provisional. Això sí, cada cert temps haurà d’acreditar que continua treballant. En cas contrari, la seva situació podria canviar.

El noi va ser descobert gairebé per casualitat la nit de dimarts a dimecres. La policia el va detenir i li va trobar els nou ‘pollos’ de cocaïna. Prop de deu grams, una mica menys, d’una de les drogues més ‘dures’ que es poden trobar, malauradament amb més assiduïtat de la que caldria, al Principat. Durant l’escorcoll al domicili que s’hauria fet amb posterioritat a l’arrest s’hauria localitzat, almenys, una balança que els investigadors consideren un signe inequívoc de dedicar-se al tràfic, ni que sigui a la menudalla. El jove, però, ho nega.

Embolcalls de cocaïna d'un cas que no té res a veure.

Relacionat

Enxampat al Pas amb una desena d’embolcalls de cocaïna i una balança

I per no estroncar la vida, per dir-ho així, del noi, se li ha dictat una llibertat provisional condicionada a continuar treballant. Si perd la feina, tot pot canviar. També el fet que el jove sigui nacional i estigui arrelat al país hi té molt a veure amb el fet que no hagi entrat a la presó. Amb tot, el curs de la instrucció pot fer modificar també la situació del jove, perquè una de les coses que es farà les properes setmanes o mesos és analitzar el telèfon mòbil que se li va comissar. Es podrà comprovar si hi ha contactes, trucades, que confirmin (o no) que es dedicava al tràfic.

De fet, durant la jornada de dimecres, i abans que el detingut fos passat a disposició judicial, la policia va prendre declaració a suposats clients del jove. Però aquests interrogatoris, que no van derivar en cap més detenció, tampoc no haurien permès aclarir del tot la situació de l’ara processat en relació amb una eventual dedicació més o menys estable al tràfic de droga.

Comentaris (2)

Trending