Llibertat condicional per a la noia del ‘variat’ de droga i expulsió del seu acompanyant

El fet de ser resident i menor de 21 anys va beneficiar la detinguda per sobre de l’arrestat, que es tractava d’un no resident de 25 anys

La policia va haver d'acompanyar el condemnat fins a la frontera després de la resolució judicial.
La policia va haver d'acompanyar el condemnat fins a la frontera després de la resolució judicial. Toni Solanelles

La noia de 19 anys que la nit de dilluns va ser detinguda al punt fronterer del riu Runer quan accedia al país amb un home de 25 anys ha estat condemnada per la via ràpida. Se li va imposar una pena condicional. O el que és el mateix, ha recuperat la llibertat, però si la tornen a enganxar amb droga haurà d’entrar a la presó. A la parella -d’amics- se li va trobar un ‘variat’ d’estupefaents amb 211 grams d’haixix com producte més present.

El fet que la noia fos resident i menor de 21 anys va jugar en el seu favor. Perquè la pena imposada via ordenança penal va ser, s’ha dit, condicional. I essent resident no podia ser expulsada per l’esmentat delicte. A banda de l’haixix els agents de control al punt fronterer també van comissar 14,2 grams de marihuana i 0,5 de metamfetamina. Se’ls va imputar un delicte d’introducció de droga. En cap cas es va poder acreditar que l’estupefaent anés a la distribució.

Agents de policia fent un control.

Relacionat

Enxampada una parella que accedia al país amb un ‘variat’ de droga

L’home detingut en va sortir pitjor parat per dues circumstàncies clares: ser estranger i major de 21 anys. En conseqüència, i a través del pateix procediment de judici ràpid, va ser condemnat a una pena de presó ferma que en el mateix acte es va bescanviar per una expulsió que aquest dimarts mateix, després de la resolució de la Batllia de guàrdia es va fer efectiva pel mateix punt pel qual els dos joves arribaven, el del riu Runer.

Comentaris (1)

Trending