El funcionariat de l’administració de Justícia reactiva el ‘seu’ sindicat

Després d’alguns anys sense rumb, els diferents fronts oberts que manté la Funció Pública han portat a recuperar l’organització sindical amb una junta àmpliament representativa de totes les jurisdiccions

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El personal de l’administració de Justícia torna a tenir sindicat. No és que l’hagués deixat de tenir mai, de fet. Però els darrers anys l’organització, producte de la manca d’interès del funcionariat judicial, havia quedat ‘aparcat’, gairebé sense activitat. Però no pas dissolt. Això ha permès reviscolar el col·lectiu de manera relativament ràpida i que un dels integrants de juntes anteriors com Xavier Bossa s’hagi tornat a posar davant del sindicat, molt transversal i que vol ser present en tots els organismes on es tractin qüestions que els afectin.

Reconeix Bossa que “volem tornar a estar a la taula de la Funció Pública”. Hi ha massa fronts oberts que poden afectar els funcionaris i el seu estatut laboral i condicions diversa com deixar passar l’oportunitat de poder incidir en qualsevol negociació, en qualsevol conversa. “A nivell intern volem treballar tots els reglaments que puguin afectar el personal de l’administració de Justícia”. És un moment complicat, on es creuen moltes coses. Des de modificacions de la llei de la Funció Pública a possibles modificacions de condicions de jubilació. Que si el pla de xoc de la Justícia o els múltiples reglaments que poden tenir incidència en els funcionaris judicials.

El Sindicat de personal adscrit a l’administració de Justícia, el Sipaaj, amb J de Justícia i no pas amb G -“el Sipaag té més categoria”, ironitza Bossa, que matisa: “Com a mínim, més afiliats segur que els té”- ostenta una junta directiva força àmplia. El president del col·lectiu sindical està satisfet de com s’ha articulat l’executiva. No ja perquè hi ha una interessant barreja generacional o d’experiència a la casa sinó perquè, a més a més, “hi són representades totes les jurisdiccions”. Perquè no és el mateix allò que passa entre el personal del Tribunal de Corts que el que succeeix a la fiscalia. “Així podem veure les diferents visions que hi ha a la casa”, deixa clar Bossa.

La reactivació es va donar a principi d’aquest mes d’abril, després que l’anterior junta, que es mantenia en funcions però pràcticament sense activitat, convoqués l’assemblea extraordinària després que tot un seguit de professionals judicials mostressin el seu interès per rellançar l’activitat sindical a l’administració de Justícia. Això sí, el sindicat representa el personal que va de grau d’oficial cap avall. Els batlles no poden estar sindicat i, en principi, els secretaris judicials tenen el seu propi sindicat.

Comentaris

Trending