Els ‘advocats rebels’ demanen canvis legals a la majoria per fer “realment independent” la Justícia

Un grup de lletrats es reuneix amb representants parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos

La consellera demòcrata Ester Molné ha pres part en la reunió.
La consellera demòcrata Ester Molné ha pres part en la reunió. ARXIU

El denominat grup d’‘advocats rebels’ ha mantingut aquest dilluns una trobada amb representants parlamentaris de les tres forces que donen suport al Govern per exposar-los la necessitat d’impulsar reformes legislatives que possibilitin que la Justícia “pugui ser realment independent”. Els lletrats en qüestió consideren que hi ha massa influència política, d’una banda, i massa discrecionalitat o poder ‘autoritari’ d’alguns òrgans jurisdiccionals que desvirtuen la rigorositat i equanimitat que haurien de presidir les decisions judicials.

En la trobada hi han assistit, d’una banda, els juristes Josep Anton Silvestre, Toni Riestra, Anna Solé i Jèssica Obiols. I, de l’altra, els parlamentaris Ester Molné (Demòcrates), Eva López (Liberals) i Raül Ferré (Ciutadans Compromesos). En el marc d’una conversa cordial i distesa -de fet, dos dels consellers generals també són exercents o formats en Dret-, els parlamentaris haurien pres nota de l’exposat sense que hagi transcendit cap compromís concret.

Tres dels advocats amb el ministre i el secretari d'Estat, al centre.

Relacionat

El grup ‘rebel’ d’advocats exposa al ministre de Justícia la “persecució i atac” que senten

Segons fonts properes als advocats sol·licitants de la reunió, i tal i com ja havien mostrat també davant representants del grup socialdemòcrata, s’ha posat sobre la taula “la persecució penal” que sofreixen diferents lletrats -entre altres els compareixents- per tal de condicionar-los, entenen, la seva feina. Alhora, també han denunciat que cada dia més per norma habitual es persegueixen comportaments o es deixen de perseguir en funció del ‘bàndol’ del qual es forma part. Per això han sol·licitat l’establiment de mecanismes legals, tot garantint la separació de poder, perquè l’arbitrarietat desaparegui i, fins i tot, d’existir, pugui ser durament sancionada.

Comentaris (3)

Trending