Junts i ERC compartiran l'alcaldia de la Seu d'Urgell

L'acord s'ha tancat aquest divendres a la matinada

-
-
La constitució de l'equip de govern a l'ajuntament de la Seu d'Urgell ha complert les expectatives de cada quatre anys: negociacions intenses i fins el darrer moment i una llista més votada que no dirigirà la corporació perquè dues formacions s'han aliat. Aquest cop han estat Junts per la Seu i ERC. Compromís n'ha quedat fora. El tancament del pacte l'han confirmat aquest divendres al matí des del grup municipal de Junts per la Seu (JxCat).

Com marca la tradició, la Seu d'Urgell ha estat fidel al suspens i a la intriga per la constitució de l'equip de govern. L'enigma s'ha resolt hores abans de la sessió municipal, el divendres i de matinada. Junts per la Seu i ERC han arribat a un acord que formar equip de govern per a la nova legislatura 2019-2023. L'alcaldia serà compartida de manera proporcional als resultats de les darreres eleccions. És a dir, Jordi Fàbrega (Junts per la Seu) ocuparà el càrrec 27 mesos, mentre que Francesc Viaplana (ERC) serà alcalde els 21 mesos restants de la legislatura.

El repartiment s'ha fet en funció dels regidors obtinguts. A les eleccions del 26 de maig, Junts va obtenir 5 escons i ERC 4, de manera que sumen 9 dels 17 regidors electes. De la seva part, Compromís va ser la candidatura més votada, amb 6 regidors, i la CUP en va aconseguir 2.  No és la primera vegada que l'alcaldia es reparteix de manera gairebé salomònica. Hi ha el precedent d'Albert Batalla i Jordi Ausàs.

Compromís x la Seu denuncia el mal acord per la ciutat

Compromís x la Seu ha denunciat, en un comunicat, "el mal acord" per la Seu d'Urgell i la comarca per part d’Esquerra i Junts per la Seu. D’aquesta manera, "Esquerra torna a oferir tot el poder que representa l’alcaldia i el Consell Comarcal als hereus de Convergència, després de més de deu anys de decadència a la Seu i de 32 anys de caciquisme al Consell Comarcal". L'acord municipal es pot traslladar precisament al Consell Comarcal, on Junts tindrà 9 Consellers i ERC-AM 6, d'un total de 19.

Les peculiaritats de la formació del govern municipal de la Seu no acaben amb les negociacions. Fins i tot hi ha un fet diferencial amb l'hora de la sessió d'aquest dissabte. A la Seu es farà més tard que a la gran majoria de consistoris; concretament, a partir de les 5 de la tarda a la sala d'actes de l'Ajuntament.

Comentaris (1)

Trending