Jover, sorprès per la proposta del PS perquè el Fons de reserva de jubilació inverteixi en habitatge

No obstant diu que l'analitzaran des d'una visió constructiva

El ministre portaveu, Eric Jover.
El ministre portaveu, Eric Jover.
El ministre portaveu, Eric Jover s'ha mostrat sorprès, aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, per la proposta del PS perquè el Fons de reserva de jubilació inverteixi en habitatge. Tot i això, ha dit que l'analitzaran de manera constructiva per mirar si el projecte tot tirar endavant.

Jover ha explicat el motiu de la seva sorpresa "perquè el PS no portava aquesta proposta al seu programa electoral, no s'hi havien mostrat favorables, no l'han fet arribar a la Comissió Nacional d'Habitatge, que va fer una reunió recentment, n'hi han parlat amb la CASS".  El ministre portaveu ha reconegut, però, que "pot ser una via de solució" tot i que assegurar que "hem de ser molt curosos". Per Jover, el fons de reserva de la CASS "té l'objectiu que les pensions puguin revertir en els treballadors que arriben a l'edat de jubilació".

El document presentat pels socialdemòcrates "s'analitzarà des del Govern des d'una visió constructiva", ha dit Jover. Ha recordat també que Demòcrates portava en el seu programa electoral de les darreres eleccions del 7 d'abril, un punt per la creació d’un fons publicoprivat per tal de fer créixer l’oferta d’habitatges al mercat de lloguer i mirar d’aquesta manera de pal·liar una mica aquesta problemàtica que consideren que, en bona part, és fruit precisament d’aquesta manca d’oferta.

La intenció del PS amb la seva proposta, la primera que entra a tràmit en aquesta legislatura, és que una part de les inversions del fons es facin en immobles i que aquests habitatges es puguin posar al mercat. Un mínim d’un 15% d’aquest parc immobiliari en possessió del fons s’hauria de destinar a habitatges socials i un 5% a pisos d'estudiants. 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending