Jover nega haver contravingut la llei perquè no ha percebut cap remuneració de la venda de formatge

Comentaris

Jover nega haver contravingut la llei perquè no ha percebut cap remuneració de la venda de formatge
Jover nega haver contravingut la llei perquè no ha percebut cap remuneració de la venda de formatge

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior i secretari general de DA, Eric Jover, ha assegurat que no ha rebut des que és responsable ministerial cap remuneració de l’empresa de la qual és accionista i administrador únic. I ha assegurat que, essent així, no ha incomplert en cap cas la Llei de Govern. Jover ha fet aquests aclariments després de l’acte de celebració de la victòria comunal taronja, que ha aplegat encara no un centenar de persones en una de les sales del Centre de Congressos de la capital, i on Toni Martí ha tornat a reiterar que no pensa avançar les eleccions.

La Llei de Govern, en el seu article 4, prohibeix als membres del Govern contractar amb l'administració pública, ocupar càrrecs directius o pertànyer a consells d'administració en empreses privades que contractin amb l'administració pública. Tampoc els permet exercir activitats remunerades, siguin mercantils, industrials o professionals. Eric Jover és, des del setembre del 2014, el titular de totes les accions de Representacions Jover, dedicada a la importació i distribució de productes alimentaris i, tot i ser una empresa familiar petita, coneguda per comerciar amb formatge.

A diferència del cas de Jordi Alcobé, que va admetre dur a terme una activitat remunerada mentre era ministre i que per això va acabar dimitint, el ministre d'Educació, Eric Jover, ha assegurat que no està vulnerant la llei pel fet de ser l'accionista únic d'una societat que van crear els seus pares, i que ell va decidir continuar després de la mort del seu pare la tardor del 2014, per "motius tant econòmics com emocionals". El ministre ha justificat que no hi ha cap incompatibilitat perquè no ha tingut "cap mena de remuneració" durant el seu mandat i, a més, tot i que "hagués estat legal", ha assegurat que tampoc no ha rebut dividends d'aquesta societat. 

Jover, que ha qualificat la informació publicada, entre altres, per l’Altaveu, d’“insinuacions i mitges veritats”, ha atribuït les informacions a "mitjans digitals molt concrets que ja sabem de quin peu calcen i quins són els seus objectius", i considera que el que es vol és "desgastar-me personalment i em sap molt de greu". En aquest sentit, ha assegurat que mentre tingui la confiança del partit i del cap de Govern, el que farà és "intentar fer la meva feina, que és dedicar-me tots els dies a l'educació, als tres sistemes educatius, per continuar fent-los el millor possible".

Amb informació de l'Agència de Notíces d'Andorra (ANA) / Fotografia: M. F. / ANA

Comentaris

Trending