Jarabe de Palo considera Joan Pau Miquel un cap de turc i en demana l'alliberament

Comentaris

Jarabe de Palo considera Joan Pau Miquel un cap de turc i en demana l\'alliberament
Jarabe de Palo considera Joan Pau Miquel un cap de turc i en demana l\'alliberament

Pau Donés, el líder absolut de Jarabe de Palo (La flaca, Depende, Bonito…) ha sol·licitat aquest dimecres, a través de la seva pàgina web, l’alliberament de Joan Pau Miquel. En una de les entrades que periòdicament fa a l’apartat ‘La maleta’, un calaix de sastre on el cantant exposa reflexions diverses, Donés escriu sobre la seva estada a la presó de la Comella i la visita a Miquel, amb qui manté una estreta amistat des de l’època universitària. Entre altres coses, l’‘alter ego’ de Jarabe de Palo es demana: “¿Què fa el meu amic Joan Pau, bon tio com pocs, a la presó? ¿Serà per què potser és massa bon jan i el tenen allí de cap de turc o serà que hi ha quelcom en la Justícia andorrana que no funciona com caldria?”

Donés ha estat els darrers mesos en més d’una ocasió al centre penitenciari. En el text que apareix aquest dimecres al seu web, el músic remarca que “a data d’avui encara no hi ha proves concloents per retenir-lo entre reixes” i hi afegeix que “privar de llibertat a una persona que presumptament pot haver incorregut en un delicte (en aquest cas financer) de que, a més a més, no se’n tenen proves concloents, no em sembla just. I menys si això succeeix en un país europeu, el Principat d’Andorra, on sembla que la justícia i les llibertats haurien d’estar totalment garantides”. Donés, que en la seva entrada al bloc es remet a un parell d’enllaços on es pot firmar la petició de llibertat per a l’exconseller delegat i director general de Banca Privada d’Andorra (BPA), deixa clara la seva admiració per Andorra. Que, explica, “té de tot menys mar”. I on, exposa, ve sovint perquè entre altres coses una familiar seva hi va exercir la medicina.

El líder de Jarabe de Palo admet que “el que li passa al meu amic us pot interessar més o menys, però l’afer de fons, que és la falta de llibertat d’una persona a la qual no se li presumeix la innocència, és un fet denunciable de totes totes. Per injust”. I hi afegeix: “A mi sí que m’afecta, i molt directament. Joan Pau està a la presó quan hauria d’estar a casa seva amb la seva família. Esperant, això sí, que la Justícia andorrana es pronunciï. Cosa que entenc que hauria de passar en breu (el procés fa onze mesos ja que dura i Andorra és un país amb sols 70.000 habitants)”.

Comentaris

Trending