Interpol activa la recerca internacional de la resident gallega desapareguda

Comentaris

Interpol activa la recerca internacional de la resident gallega desapareguda
Interpol activa la recerca internacional de la resident gallega desapareguda

La recerca de la dona gallega resident a Escaldes i desapareguda des de dimecres de la setmana passada s'ha ampliat a nivell internacional. Interpol publica la fitxa com a desapareguda de Lurdes López Varela. Formalment això vol dir que la veïna d'Escaldes figura com a desapareguda a la base de dades de les policies de tot el món. La implicació d'Interpol s'ha fet a petició de la policia andorrana. La búsqueda de la dona, de 57 anys, ha resultat infructosa fins ara. Ni tan sols s'ha trobat cap element que permeti ressituar els treballs dels investigadors, que han treballat intensament des que la família va denunciar la desaparició de la dona.

Sobre el paper, López Varela, d'1,6 metres i poc més de seixanta quilos de pes, va sortir dimecres de la setmana passada a fer una de les seves habituals caminades. La dona passejava assíduament pel rec del Solà. Ja fos en direcció a la Massana o en direcció a Santa Coloma. La policia i els bombers i familiars i amics de la desapareguda han resseguit els punts que hi ha aquell entorn. Fins i tot s'ha mirat dins el riu, descartant per ara la presència de la dona. Encara que la hipòtesi més plausible és que López hauria pogut caure durant la caminada que presumptament va sortir a fer, hores d'ara ja no es descarta cap extrem, ni tan sols la possibilitat que hagués decidit marxar voluntàriament. D'aquí que s'hagi activat l'Interpol. 

En el moment de sortir del seu domicili escaldenc, la dona, que feia una trentena d'anys que viu al Principat, no duia el mòbil a sobre. D'haver dut l'aparell telefònic hauria estat més senzill poder establir algunes coordenades en relació a indrets per on hauria passat la dona. Tant la família com la policia han remarcat la importància de la col·laboració ciutadana. D'aquí que s'hagi difòs la fotografia i s'hagin facilitat tot de dades de la dona, que no presenta cap marca física especialment rellevant. Els investigadors insisteixen en què qualsevol pista del parador de la dona que es pugui facilitar serà benvinguda. Només cal posar-se en contacte, per exemple, amb el despatx central de la policia (110).

Comentaris

Trending