La presó contracta un metge per avaluar possibles abusos als interns

També s’ha adjudicat el subministrament de dotze càmeres de pit de visió nocturna i una taula kit base carregador

Una imatge del centre penitenciari a la Comella.
Una imatge del centre penitenciari a la Comella. Toni Solanelles

El Centre Penitenciari comptarà a partir del gener amb un metge generalista que servirà per avaluar els interns i poder decidir, en certa manera, si s’ha comés algun abús per part dels agents. D’altra banda, també s’ha adjudicat el subministrament de dotze càmeres de pit de visió nocturna i una taula kit base carregador per a la presó.

El concurs per a tenir el metge generalista al Centre Penitenciari per a l’avaluació dels interns amb relació a l’ús de mitjans coercitius autoritzats als membres del Cos es va convocar al 2021. En aquella ocasió va quedar desert per manca d’ofertes, i aquest mes de setembre es va fer el segon intent. En aquesta ocasió, la doctora Maria Angeles Tagarro serà qui s’encarregarà d’aquest servei.

En definitiva, la feina de Tagarro serà avaluar els interns en cas que els agents facin ús d’aquests mitjans coercitius i valorar si s’ha produït algun abús, o no. La feina començarà l’1 de gener de 2023, i el contracte s’allargarà fins al 31 de desembre de 2025, renovable anualment fins a un màxim de sis anys. El preu que es cobrarà serà per 75 euros per assistència a les reunions quinzenals ordinàries de la Comissió; 50 euros per visita per intern derivada d’aquestes reunions; 140 euros per assistència en convocatòria extraordinària i 100 euros per les visites derivades d’aquestes trobades.

D’altra banda, s’ha adjudicat el subministrament de dotze càmeres de pit de visió nocturna i una taula kit base carregador per a la presó. El pressupost que s’hi ha destinat a aquest equipament per als agents del Cos Penitenciari és de 7.983,8 euros.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending