Més de mil persones han estat ‘obligades’ a fer quarantena en accedir al país

La policia ha expedit 1.012 diligències de confinament des que en el marc de la pandèmia es va imposar l’aïllament durant catorze dies dels ciutadans que arribaven a Andorra des de l’exterior

Un cotxe de la policia a la zona fronterera.
Un cotxe de la policia a la zona fronterera. POLICIA D'ANDORRA

Més de mil persones han estat ‘obligades’ a fer quarantena en accedir al país procedent de l’exterior i no complir, almenys inicialment, els requisits pels quals poden transitar pel Principat sense haver-se de quedar aïllats durant dues setmanes. Aquesta mesura, per exemple, no afecta els treballadors fronterers ni altre personal que fa tasques essencials. Més encara si entren i surten del país el mateix dia.

La policia ha informat a través de les xarxes socials que han estat, fins ara, 1.012 les diligències de confinament de les quals s’ha deixat constància des que en el marc de la gestió de la pandèmia i a través d’un decret, es va adoptar la decisió d’obligar aquelles persones que arribaven a Andorra des de l’exterior a mantenir-se al domicili (o a l’allotjament escaient) durant catorze dies.

Dit decret ha comportat en alguns fòrums força debat atès que es considera que suposa una restricció de moviments que no és compatible amb la legislació vigent i que, en cap cas, es pot convertir en una exigència obligatòria a través d’un decret i la diligència posterior que la policia ha anat lliurant a les persones que han accedit per les fronteres i la tasca dels quals al Principat no s’adeia als casos exempts.

Hi ha l’exemple, per posar diferents casos, de les persones que pel motiu que sigui van passar l’epicentre de la crisi en segones residències a països veïns o estudiants a l’estranger que han tornat enmig de la crisi o, per exemple, dos dels jugadors del MoraBanc -David Walker i Bandja Sy- que per motius diversos han estat fora durant el període de màxima preocupació per l’impacte del coronavirus.

Segons les fonts policials consultades, la mesura s’ha respectat en un percentatge molt elevat de les diligències emeses. I entre els pocs controls que s’han fet i en què sobre el paper no s’estava respectant l’ordre donada a través d’un document que s’expedeix a la frontera, s’ha acabat comprovant que pel motiu que fos, les autoritats sanitàries o d’altra índole del Principat havien els havien aixecat el vet, per dir-ho d’alguna forma.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending