Insistència encoberta a la presó per fomentar torns de 24 hores

Estupefacció entre professionals del centre penitenciari perquè alguns dels col·legues estarien estudiant equipar amb lliteres alguna de les dependències del mòdul de menors

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.
Una imatge de l'exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

Que com a mínim un dels sindicats de la presó (SPA) és partidari a fer torns de 24 hores i, d’aquesta manera, poder encadenar més dies de descans continua sent tanta certesa com que per al director adjunt, Oriol Magrinyà, aquesta organització sindical és un dels seus grans suports. Els uns i els altres continuen amb l’objectiu d’aconseguir la seva reclamació, fins al punt que ja haurien fins i tot avaluat com convertir una de les sales del mòdul de menor en espai de descans per als agents.

De fet, la idea seria equipar una de les dependències de l’esmentat mòdul, sortosament infrautilitzat, per ubicar-hi unes quantes lliteres. Hores d’ara seria només un plantejament. Tenir a punt la logística per continuar insistint en la necessitats de fer canvis en els torns. No obstant, i si no canvien molt les coses, d’aquesta proposta n’és totalment contrari el ministre, Josep Maria Rossell, que no vol sentir parlar de torns de 24 hores. De fet, el titular de Justícia i Interior mai no ha volgut entrar a debatre la qüestió perquè s’hi oposa per inviable.

Miquel Àngel Garcia i Oriol Magrinyà (dreta) en una trobada recent amb el Copríncep Joan-Enric Vives al centre penitenciari.

Relacionat

Fractura total en la direcció del centre penitenciari

Els ‘càlculs’ respecte de la remodelació al mòdul de menors, sense el beneplàcit teòric de Rossell, arriba poc després que s’hagués de comissar un llit plegable que s’hauria descobert a la sala de comandaments, on alguns dels màxim responsables del centre, ni de bon tros tots, aprofitaven per descansar quan aquesta situació no està prevista. De fet, que uns reposin i això suposo que d’altres hi hagin de posar el coll és un dels elements que està comportant malestar laboral al centre penitenciari, on l’ambient de treball no és gens bo en general.

Comentaris (18)

Trending