Pas endavant per construir les proteccions de la parcel·la de l’antiga clínica de Santa Coloma

El fons de reserva destinarà 43.000 euros a l’elaboració del projecte construcció dels elements de seguretat, que s’han de tenir abans de tirar endavant l’enderroc de l’edifici

L'antiga clínica de Santa Coloma.
L'antiga clínica de Santa Coloma. Google

El fons de reserva de jubilació ha posat, ara sí, fil a l’agulla per tirar endavant les accions per protegir la zona de l’antiga clínica de Santa Coloma, a l’espera de saber si, realment, es pot treure algun aprofitament de l’immoble, abandonat des de fa anys i en un espai amb risc de caiguda de blocs rocosos. De moment, s’ha tirat endavant l’encàrrec per fer el projecte dels elements que han de fer de pantalla davant possibles despreniments. Aquest primer pas tindrà un cost de 43.000 euros.

L’enderroc de l’edifici on hi havia l’antic hospital està al cap dels responsables del fons de reserva des de fa molt de temps. Així ha anat apareixent en els successius projectes de pressupost presentats al Consell General. Sempre, però, s’havia dit que prèviament a aquesta actuació calia fer-ne una altra: construir les proteccions davant la caiguda de rocs. La clínica actua, actualment, com a element de seguretat per a altres blocs de la zona. Si es tira a terra, cal suplir-la.

Una imatge de l'antiga clínica de Santa Coloma.

Relacionat

La CASS tira pel dret amb l’enderroc de la clínica de Santa Coloma i no descarta demanar compensació

Durant molt de temps, tot estava aturat perquè hi ha el dubte de si l’actuació l’ha d’assumir el fons o Govern. Ara, amb aquesta incògnita encara per resoldre, es considera que millor avançar. La clínica es continua deteriorant i, de retruc, també afecta el valor d’altres immobles propers, alguns del mateix FRJ. I s’entén que és millor actuar ja i demolir l’edifici i, en tot cas, part o la totalitat del cost ja s’intentarà imputar més endavant a Govern a qui pugui està interessat en una parcel·la ja protegida.

Per això, ara s’ha adjudicat la realització del projecte per garantir la seguretat de la zona. S’ha encarregat a l’empresa Euroconsult, que percebrà un total de 43.000 euros. Es dona un any per tenir enllestit aquest treball, que tindrà continuïtat posteriorment amb la supervisió de les obres de construcció de les proteccions.

El fons de reserva, en el seu pressupost per al 2023, estima que el cost d’aquests elements ascendirà a 2,03 milions d’euros, dels quals 1,95 per a la zona de l’hospital 975.000 per a l’antiga residència Solà d’Enclar. Pel que fa a l’enderroc, es creu que costarà, en total, prop d’1,6 milions.

Comentaris (3)

Trending