Govern atribueix a un error el preu per hora del concurs de neteja de la presó

Rossell explica que s'esmenarà el “lapsus maquinae” que, segons el ministre, suposen els 9,42 euros fixats al plec de bases i els incrementarà a entre 10,45 i 10,5

-
-

El Govern ha assegurat que el preu de l’hora de neteja inclòs al concurs per a adjudicar el servei al centre penitenciari és un error i que en els propers dies es procedirà a esmenar-lo. El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha atribuït la situació, que ha provocat una crida al boicot de la licitació des de l’associació d’empreses del sector, a un “lapsus maquinae” a l’hora d’elaborar el plec de bases.

Així ho ha indicat el titular de la cartera en resposta al comunicat fet públic per l’Associació d’Empreses de Neteja d’Andorra (AENA), on denunciava que el preu posat pel Govern en el concurs per fer-se càrrec del manteniment higiènic de la presó fomentava la “precarietat laboral” en el sector. Rossell ha explicat que “es va fer un concurs i hi ha hagut un error material que hem constatat i que s’esmenarà”. Aquest, concretament, consisteix en el preu per hora.

En l’edicte inicial, i segons van denunciar les principals empreses del sector –l’associació integra societats amb més de 1.200 treballadors-, establia un preu per hora de 9,42 euros. Això suposava, segons AENA, “una baixa temerària” i “fomentava la precarietat”. El ministre ha apuntat que, en la propera reunió de Govern, es canviarà el plec de bases. Així, el preu per hora es pujarà a entre 10,45 i 10,50 euros.

El titular de Justícia i Interior ha emprat un terme ben curiós per definir l’error de l’edicte. “Ha estat un lapsus maquinae”, ha afirmat Rossell.

Comentaris (7)

Trending