Gili defensa que “l’habitatge ha de ser una prioritat a nivell comunal"

La candidata del PS a Escaldes-Engordany considera que "les mesures que s’estan implantant des del Govern no semblen ser suficients”

Candidats del PS a Escaldes-Engordany.
Candidats del PS a Escaldes-Engordany.
“L’habitatge ha de ser una prioritat a nivell comunal perquè les mesures que s’estan implantant des del Govern no semblen ser suficients”, així s’ha expressat la candidata a cònsol major de la candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili. Així, “hem de complir amb el que diu l’article 33 de la Constitució, que tothom pugui tenir dret a aquest habitatge digne, i per tant serà una de les nostres prioritats”, ha garantit.

Per complir amb aquest compromís, Gili ha exposat els projectes que la candidatura
socialdemòcrata presenta en el seu programa en aquest àmbit. El primer d’ells és la creació del departament de l’Habitatge, dins l’estructura de la corporació, que comptarà “amb persones que faran d’intermediaris, i ajudaran, entre els llogaters, els propietaris i els agents immobiliaris”. Així també es permetria la creació d’una borsa d’habitatge.

D’altra banda, també es donarien incentius fiscals per posar al mercat de lloguer els habitatges
buits. “Volem fer un índex de preus de referència dels lloguers i, a partir d’aquí, qui llogui seguint aquest índex se li aplicaran rebaixes en l’impost de l’arrendament”, ha explicat la candidata a cònsol major.

Finalment, també es posaran en marxa “iniciatives público-privades” per les quals s’aprofitaran les “sinergies entre les diferents parts i el comú s’hi implicarà”, ha exposat Gili. Així s’entendran les diferents raons que fan que els propietaris tinguin els pisos buits, com poden ser la necessitat de rehabilitació, la por de que la propietat pateixi destrosses, o de que no es satisfacin les mensualitats, entre algunes possibilitats, i “s’ajudarà a que es posin al mercat”.

Etiquetes

Comentaris

Trending