Exigeixen al Govern que actuï contra un joc de sobretaula homòfob

‘Que no se te caiga el jabón’ és un joc de cartes ambientat en una presó i que com a mínim es ven a Pyrénées

-
-
Usuaris andorrans de Twitter, alguns d’ells especialitzats en el món dels jocs de sobretaula entre altres coses, han denunciat la venda a Pyrénées del joc de cartes ‘Que no se te caiga el jabón’ i han exigit al Govern que actuï per tal d’aconseguir la retirada de la venda d’un producte que està ambientat en una presó i que parteix d’una frase que s’ha convertit en una llegenda urbana i que es refereix als homes gais i als presos com a potencials violadors.

La legislació actual al Principat permetria que amb una denúncia a la policia s’hagués d’actuar. O, també podria entrar d’ofici la fiscalia per exigir que es deixi de comercialitzar un joc de cartes accessible per a majors de 18 anys i que l’empresa que el produeix i el comercialitza assegura que és un joc satíric i irònic que al contrari del que s’ha denunciat pretén conscienciar. Però molts usuaris no ho veuen pas així.

De fet, igual que al Principat, a Catalunya un usuari de Twitter també va denunciar la presència d’aquest joc de sobretaula en centres comercials i establiments de venda de joguines i la Generalitat va portar el cas a la fiscalia per un delicte d’odi i de discriminació. A Andorra els usuaris voldrien que passi el mateix encara que és més probable que de manera més discreta el centre comercial que el comercialitza acabi retirant els exemplars que havia posat a les seves estanteries per evitar així el rebombori. 

I el Govern o la fiscalia també es podria evitar haver de fer un pas ‘incòmode’, que és haver d’anar a tocar al crostó a una de les principals empreses del país en plena campanya comercial nadalenca.

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending