Simulacre d’allaus i formació DVA a l’estació d’Arinsal

La jornada, en la qual aquest divendres han participat una quinzena de persones, es realitza com a mínim un cop l’any i permet l’equip de Vallnord posar-se a prova

Un pister treballant amb un gos en la recerca d'una possible víctima.
Un pister treballant amb un gos en la recerca d'una possible víctima. vallnord pal-arinsal

L’equip de pisters de l’estació massanenca de Pal-Arinsal ha realitzat aquest divendres un simulacre d’una allau a la zona del Port Vell. Totes les persones interessades en conèixer el funcionament de la DVA i de tots els elements necessaris pel rescat de muntanya, podien assistir a la jornada de portes obertes al sector d’Arinsal.

 

En aquesta ocasió han participat 15 persones de les quals formaven part l’equip de pisters, persones assistents que feien de “víctimes” i personal de l’estació i clients interessats. Així doncs, el simulacre començava amb l’activació del protocol intern i la recerca de víctimes s’ha realitzat amb gos, decco i DVA. El primer equip en arribar a la zona afectada ha estat el pister amb gos de seguretat, que en dos minuts ha pogut trobar a la primera persona afectada.

La segona víctima s’ha trobat amb DVA passats els 4 minuts i finalment, la resta d’afectats s’han detectat amb recco als 10 minuts des de l’inici del protocol.Aquestes simulacions permeten al personal de l’estació entrenar per un cas de risc d’allaus i per aprendre i evitar errors. Vallnord – Pal Arinsal compta amb tres sistemes de detecció d’allaus: gos, Decco i DVA.

Etiquetes

Comentaris

Trending