La taxa de reproducció del coronavirus baixa a 0,91 tot i els 78 contagis de les darreres hores

Benazet afirma que s’està “en una tendència de control de la pandèmia” tot i que la pressió sobre el sistema sanitari segueix sent important, amb 37 pacients ingressats, dotze dels quals a l’UCI

Benazet, a la roda de premsa, amb les gràfiques de l'evolució de la pandèmia al fons.
Benazet, a la roda de premsa, amb les gràfiques de l'evolució de la pandèmia al fons. SFGA

“Es manté la tendència al control de la pandèmia dels darrers dies”. Així ha valorat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, les dades sanitàries de les últimes hores, amb 78 nous contagis detectats. Malgrat aquesta xifra, ha posat en relleu que la taxa de reproducció s’ha situat en un dels nivells més baixos de les setmanes precedents, baixant del 0,99 de dilluns a un 0,91. Una altra estadística positiva, segons ha apuntat, és la reducció del percentatge de positivitat en les proves diagnòstiques que es realitzen.

L’actualització de dades epidemiològiques d’aquest divendres se salda amb 78 nous diagnòstics de Covid-19. Per tant, el total de persones que, des de l’esclat de l’epidèmia al març, han passat la malaltia s’eleva ja a 9.716.

Una altra dada que es considera positiva és el percentatge de positivitat de les proves diagnòstiques, que ha passat del 13,9% fa dues setmanes a només un 4,1%

D’aquests, 767 es consideren actualment pacients actius. De fet, és la mateixa xifra de dimarts. Des del Govern s’ha confirmat la mort d’una persona que es va contagiar al brot de Sant Vivenç d’Enclar. És la víctima mortal 98 provocada per la pandèmia al Principat.

Dels pacients actius, 37 es troben a l’hospital. 25 estan ingressats a planta i dotze més a la unitat de cures intensives. D’aquestes onze requereixen intubació. Millora la situació a l’àrea especialitzada en Covid-19 del Cedre, amb només sis padrins interns.

Pel que fa al sistema escolar, es mantenen les mateixes dades que dimarts: 56 aules estan sota vigilància activa (amb tots o algun alumne confinat a domicili), de les quals 17 completament i 37 de forma parcial. 45 grups més estan sota vigilància passiva.

L’evolució dels darrers dies ha permès davallar la taxa de reproducció. Des de dilluns, ha disminuït en vuit centèsimes. De 0,99 ha passat a 0,91. Per això, Benazet ha parat d’una “tendència cap al control”.  Una altra xifra positiva és el percentatge de positivitat de les proves efectuades. Se situa en un 4,1%, comptant PCR, TMA i tests d’antígens, molt per sota de 13,9% que es va registrar fa dues setmanes. “Indica que tens un major control sobre la pandèmia”, ha assegurat Benazet.

Etiquetes

Comentaris

Trending