Sense cap guspira per a la sorpresa

Anglaterra és mostra molt superior a Andorra i els gols d’Abraham, Saka, Chilwell, Ward-Prowse i Grealish situen una maneta que fa mal

Marc Vales observa com els anglesos celebren el primer gol.
Marc Vales observa com els anglesos celebren el primer gol. FA

La lògica s’ha imposat en la visita d’Anglaterra a l’Estadi Nacional. Els britànics no han donat cap opció a la sorpresa i han golejat la selecció andorrana sense excessius problemes. Dos gols a cada temps han certificat la clara superioritat dels homes de Garet Southgate. Abraham, Saka, Chilwell, Ward-Prowse i Grealish han estat els autors de les dianes que apropen els illencs encara més al Mundial de Quatar.

Tal com era d’esperar, el partit ha estat dominat de forma clara per Anglaterra des del primer moment. Els de Garet Southgate han volgut deixar clar que no volen que el Mundial se’ls escapi i han controlat el duel en tot moment. Al 12’, Chilwell, de cap, ha donat el primer avís. La pilota ha marxat desviada.

No ha fallat, però, cinc minuts després. Una gran passada de Foden ha deixat Jaden Sancho a l’àrea. El davanter del Manchester United ha fet un gran control i ha deixat la pilota per al seu company de selecció. Chilwell ha afusellat sense contemplacions Gomes, tot i que ha hagut d’esperar uns instants per celebrar el gol. Inicialment, l’assistent l’havia invalidat per fora de joc però el VAR ha intervingut i ha acabat concedint-lo.

Amb el meló obert, Anglaterra ha continuat dominant, però ja sense l’ansietat d’haver d’obrir el marcador. I ha generat més perill. Gomes ha estat encertat al 23’ a l’hora de salvar una doble rematada d’Abraham i Trippier, al 37’, ha xutat massa desviat. A la tercera ha anat la vençuda, amb una jugada, novament, nascuda de les botes de Foden. El jugador del Manchester City ha filtrat una gran passada vertical cap a Saka, que ha rebentat la pilota contra la xarxa andorrana. Al descans, els britànics ja havien fet la feina.

Rubio persegueix un dels jugadors de la selecció anglesa.

Al segon temps, l’objectiu clar era aconseguir un resultat no massa dolorós. Anglaterra ha continuat dominant i era lògic que tard o d’hora caigués algun gol més. El tercer ha arribat a 58’, quan una gran centrada des de la banda esquerra de Sancho l’ha rematat, desmarcant-se de tota la defensa tricolor, Abraham.

Sancho ha estat, de fet, un dels millors homes de la selecció britànica. Una acció seva, poc després, ha acabat provocant la lesió d’Ildefons Lima. El central havia entrat al primer temps substituint Christian García, també amb problemes físics. El veterà defensa s’ha trencat quan intentava perseguir el jugador del Borussia de Dortmund, que se l’ha escapat amb un canvi de ritme molt explosiu.

El darrer quart d’hora ha estat nefast per una selecció tricolor que, evidentment, ha pagat l’esforç dels minuts anteriors. El quart l’ha marcat Anglaterra al 79’. Ho ha fet gràcies a un penal clar de Rubio sobre Grealish. Gomes ha fet una gran intervenció per salvar la rematada des dels onze metres de Ward-Prowse, però el mateix jugador britànic ha recollit el refús i, a la segona, no ha perdonat.

Saka, autor del segon gol, en una acció davant Marc García.

I a quatre del final, Grealish, una de les estrelles del darrer mercat de fitxatges europeus, ha demostrat la seva qualitat. Ha recollit una passada llarga del porter Johnstone i amb una gran acció individual ha completat la maneta.

Així doncs, el partit més esperat segurament de la fase de classificació, s’ha saldat amb una golejada en contra que, malgrat que entra dins de la lògica, no deixa de fer mal. La millor forma de superar-ho està clara: treure un bon resultat en la visita a San Marino de dimarts vinent, on amb un empat o una victòria, els de Koldo Álvarez assegurarien evitar el fanalet vermell del grup.

Camp: Estadi Nacional.
ANDORRA (0): Gomes, Chus Rubio, García (Lima, 30’ (Emili García, 63’)), Max Llovera, Marc García, Jordi Rubio (Cervós, 82’), Rebés, Vales, Vieira, Cristian Martínez (Aláez, 63’) i Aarón Sánchez (Cucu, 63’).
ANGLATERRA (5): Johnstone, Trippier, Stones (Tomori, 60’), Coady, Chilwell, Ward-Prowse, Lingard (Mount, 72’), Foden, Saka, Sancho (Grealish, 72’) i Abraham (Watking, 80’).
Àrbitre: Kateryna Monzul (Ucraïna). T.G.: Cristian Martínez, Rebés / Coady, Sancho i Stones.
Gols: 0-1, Chilwell (17’). 0-2, Saka (40’). 0-3, Abraham (58’). 0-4, Ward-Prowse (78’). 0-5, Grealish (86’).