La Sant Silvestre laurediana torna al format tradicional però amb un caràcter festiu i no competitiu

La 29ena edició reunirà 750 participants, amb un recorregut nou i amb el seguiment de les mesures de prevenció contra la Covid

Comentaris

Josep Majoral i Ramon Ibarz a la roda de premsa de presentació de la Sant Silvestre.
Josep Majoral i Ramon Ibarz a la roda de premsa de presentació de la Sant Silvestre. B.N.

La 29ena edició de la Sant Silvestre laurediana recuperarà el seu format habitual després dels canvis de l'any passat a causa de la pandèmia. Es correrà el 30 de desembre en les categories baby, júnior i absoluta i no hi haurà classificacions ni cronòmetre. El motiu és que les mesures contra la Covid impedeixen que tots els participants surtin de cop.

La voluntat de l'edició 2021 de la Sant Silvestre és que sigui un acte festiu i no tingui un caire competitiu. Hi poden prendre part 750 participants en trec categories -sènior, júnior i baby- i amb un nou recorregut. Pels sèniors i júniors la sortida es farà des de la plaça del Solà per anar a la rotonda del River i tornar al poble amb arribada a la plaça de la Germandat.  Els participants sortiran en grups cada set o vuit minuts. Els de la categoria baby cobriran el recorregut de 300 metres entre la plaça Major i la de la Germandat.

El cònsol major lauredià, Josep Majoral ha destacat que "és una prova consolidada i que podem tornar a organitzar en el seu format convencional". Ell director d'Esports, Ramon Ibarz ha detallat la mecànica de la cursa júnior i sènior tot explicant que "hi haurà quatre calaixos amb 150 participants cadascun, un pels júniors i tres pels sèniors". Es podrà fer la cursa corrent o caminant, amb el barret de Parel Noel o disfressat. "Volem fer de la cursa del dia 30 una jornada festiva, una forma d'acabar l'any fent esport amb una activitat saludable", ha afegit.

Tots els participants de la categoria sènior (femenina i masculina) entraran amb el seu número de dorsal en el sorteig de diferents articles i regals que aporten uns patrocinadors als quals, Majoral ha donat les gràcies per "fer-nos costat en aquests moments tan difícils per a les empreses". Cal recordar que els menors d'edat no poden participar en cap sorteig que suposi un joc d'atzar.

El preu de les inscripcions és 4 euros a la web santsilvestresantjuliadeloria.com i de 5 si es fa presencial a LAUesport. Caritas Parroquial de Sant Julià de Lòria rebrà 2 euros de cada inscripció. Per altra banda, del 25 al 31 d'aquest mes de desembre es pot participar a la Sant SIlvestre Extrem // Naturland 2000 amb una distància de 2.100 metres i un desnivell de 480. El lloc de sortida és la cota 1.600 i l'arribada a la 2.000.

Comentaris

Trending