Els residents marroquins, entre la decepció i l’orgull

(AMB VÍDEO) La comunitat ha seguit amb passió el duel de semifinals del Mundial contra França i, durant bona estona, amb esperança de poder donar la sorpresa; malgrat la derrota (2-0), marxaven molt satisfets amb el paper dels seus herois

Seguidors Marroquins mirant semi final França - Marroc

Il·lusió al màxim. Així afrontava la comunitat marroquina resident al Principat el partit de semifinals del Mundial davant França. Ho han viscut amb passió. Amb molta passió. Fins i tot malgrat el gol matiner rebut. Fins al darrer moment, han confiat en la gesta que, però, no s’ha produït. Decepció, sí; però també orgull per una selecció que ha passat ja a la història.

La final del Mundial serà la que, a priori, els pronòstics apuntaven. França contra Argentina. Messi contra Mbape. Ara bé, el jugador francès i la resta de companys han hagut de suar, i molt, per aconseguir la classificació. El Marroc no els ha posat fàcil. I així ho han pogut constatar els seguidors d’aquell país que viuen a Andorra.

Molts d’ells s’han concentrat per seguir (i patir) plegats el partit a diferents establiments del centre del país. El gol de França els ha deixat tocats una estona, però, com la seva selecció, a poc a poc han revifat. I segons els seus jugadors posaven França contra les cordes, amb opcions de perill força clares, s’han acabat animant. Més enllà del resultat, s’ha consolidat quelcom amb què ja havien arribat a lloc: un gran orgull per la seva selecció.

El 2-0, però, ha acabat de trencar el somni. Ha tocat llavors ser conscients que la lògica del favorit, malgrat fer un molt bon paper, s’havia imposat. Cap a casa marxaven amb la decepció, sí, però també amb orgull. I qui més qui menys pensava que si el dissabte es guanya la final de consolació, també serà tot un èxit. De fet ,alguns ja carregaven piles per llavors.

A Andorra, però, no es pot oblidar que també hi ha una comunitat francesa important. I també s’ha celebrat. De fet, alguns seguidors han sortit amb cotxes i motocicletes per expressar la seva alegria. Era el cas de dos motoristes que circulaven amb la bandera gal·la pel centre de la capital.

Comentaris (7)

Trending