Proves diagnòstiques a la plantilla de l’Inter d’Escaldes per descartar contagis de coronavirus

El club insta els jugadors a fer-se els tests a Andorra com més aviat millor “per tranqui•litat” tot i destacar que el risc d’infecció era baix perquè el futbolista del Drita tenia, durant el partit, una càrrega viral baixa

Un instant del duel entre l'Inter i el Drita.
Un instant del duel entre l'Inter i el Drita. Inter d'Escaldes

Tots els jugadors de l’Inter d’Escaldes se sotmetran a Andorra a proves diagnòstiques per descartar que cap d’ells es contagiés durant el partit de prèvia de la Lliga de Campions contra el Drita kosovar celebrat el passat dissabte. La mesura es pren després de saber que un dels homes del quadre balcànic va donar dilluns positiu per la Covid-19. Des de l’entitat, però, es llança un missatge de tranquil·litat tot apuntant que, durant el duel, la càrrega vírica del futbolista afectat per la malaltia era molt baixa.

L’alarma al club escaldenc va saltar dimarts, quan la UEFA va confirmar la suspensió del duel que el Drita havia de disputar contra el Linfield nordirlandès. El motiu era que, dilluns, en les proves PCR preceptives abans d’un encontre, Handi Namani, autor, per cert, del 2-1 contra l’Inter, havia donat positiu per coronavirus. Ràpidament, la preocupació es va instal·lar entre els jugadors de l’equip andorrà, que aquesta setmana disposen d’uns dies de festa. De fet, uns quants d’ells es troben fora del país.

Un instant del duel disputat entre Inter i Drita, en el qual va jugar el futbolista que ha donat positiu.

Relacionat

Alarma a les files de l’Inter d’Escaldes pel positiu per Covid-19 d’un dels botxins a la Champions

I és que Namani havia disputat els noranta minuts del duel de dissabte. Per tant, la por era que hagués pogut contagiar algun dels jugadors de l’Inter. L’entitat escaldenca entén que la millor forma d’esvair aquest temor és que tota la plantilla se sotmeti a Andorra a proves TMA per determinar si s’han infectat o no. Així es va decidir en una reunió celebrada ahir al vespre entre els màxims responsables del club. Inicialment, havia de servir per abordar altres assumptes. El tema estrella, però, va acabar sent el positiu del rival kosovar.

La consigna ja ha estat donada als jugadors: han de fer-se proves. Els que estan fora hauran de venir al Principat. Es demana que aquest test es faci com més aviat millor.

Tot i això, des del club també s’ha assenyalat l’opinió que els va donar el metge al qual es va consultar. Segons la informació que s’ha rebut, la càrrega viral de Namani durant el partit contra l’Inter era molt baixa. Tant que, en cas d’haver-se sotmès en aquell moment a una prova PCR, hagués donat negatiu. Per això, es considera que el risc que hagi pogut infectar algun dels altres jugadors és “molt baixa”.

Per això, oficialment, des del club es considera que “no hi ha cap motiu d’alarma”. La PCR, defensen, es fa “bàsicament per la tranquil·litat dels jugadors i del seu entorn”, tot posant en relleu que molts d’ells, a banda del futbol, treballen.

Etiquetes

Comentaris

Trending