El MoraBanc tampoc aixeca el cap a Europa i perd contra el Lokomotiv Kuban

Els russos s'imposen per 76-86 en un fluix partit dels tricolors tot i l'aportació de Miller-McIntyre

Thompson entra a cistella marcat per Nakic al partit d'aquest dimecres.
Thompson entra a cistella marcat per Nakic al partit d'aquest dimecres. MARTIN IMATGE

El MoraBanc continua amb la seva ratxa negativa i no aixeca el cap tampoc a l'Eurocup on fins el moment havia ofert un bon rendiment. El Lokomotiv Kuban Krasnodar s'ha imposat per  76-86. Ibon Navarro ha estat expulsat per dues tècniques i l'equip ha ofert una pobre imatge tret del segon quart en el qual ha anotat 32 puts. Dissabte rep el Baxi Manresa a la Lliga ACB-Endesa.

El MoraBanc ha patit la seva cinquena derrota consecutiva i la quarta en quatre partits contra el Lokomotiv Kuban en un duel que ja no ha començat gens bé. Crawford s’ha posat al primer minut amb dues personals i ha estat substituit per Nakic. Els àrbitres després de revisar l’’instant replay’, han assenyalat una falta antiesportiva de Crawford en un inici de partit irregular per part del MoraBanc. Morgan que ha encistellat el seu primer triple ha fallat els dos següents i Ibon Navarro ha hagut de donar entrada a Olumuyiwa en el lloc d’un Diagne que encara està lluny de la seva millor forma.

Thompson un pivot amb molta envergadura estava portant de corcoll la defensa. Cody Miller-McIntyre es carregava amb la segona personal i ha hagut d’agafar el relleu Hannah. El Lokomotiv Kuban portava el partit al ritme que més li convenia, lent i amb un marcador baix que és tot el contrari del MoraBanc que sempre busca la velocitat i les transicions ràpides. Quan encara faltaven quatre minuts per al final del quart, els tricolors ja estaven en bonus i el Kuban anava posant diferència en el marcador (6-17). Navarro demanava temps mort perquè el seu equip oferia un perfil ben espès, sense ningú que assumís responsabilitats o que arrisqués.

El percentatge de tirs era baix (2 de 7 de dos) i en els rebots la superioritat era pels visitants. A 1’28’’ pel final del quart i després d’un passi pèssim, Navarro canviava Oriol Paulí per Miller-McIntyre tot i les seves dues personals. Arteaga entrava per Olumuyiwa també amb dues personals (8-21). Un triple de Noua al límit del final donava un bri d’esperança (13-24).

Les personals han condicionat al MoraBanc durant la primera part

A l’inici del segon quart, el MoraBanc ha fallat els seus dos primers atacs (Arteaga i Noua de tres) i ha estat Miller-McIntyre qui ha trencat la dinàmica amb un triple que ha anat seguit d’un camp enrere dels russos. El mateix jugador ha tirat pel dret per intentar posar al seu equip en el partit en associació amb Arteaga. El matx que havia de servir de revulsiu per curar les ferides de les quatre derrotes a la Lliga ACB-Endesa era, en aquests minuts, un calvari. Els tricolors tornaven a estar en bonus quan encara faltaven sis minuts per al final del segon quart i Diagne amb la tercera personal. Miller-McIntyre es posava en 10 punts després d’un triple (25-39).

Ibon Navarro ha fregat l’expulsió després d’una tècnica i McCollum ha encistellat el llançament per situar-se en 18 punts tot i que ha sortit des de la banqueta. Amb constants interrupcions, personals, tècniques i temps morts, el MoraBanc era incapaç d’agafar el ritme en un quart llarguíssim.

Miller-McIntyre anotava un nou triple (34-48) que amb un altre de Clevin Hannah obligava l’entrenador rus a demanar temps mort. Baixar dels 10 punts podia ser determinant de cara a la segona part. Dues pèrdues del Lokomotiv en atac i una cistella de Paulí acostaven el MoraBanc a sis punts, un resultat excel·lent pels tricolors (46-51) que havien millorat anotant-ne 32 en el segon quart per 13 en el primer.

Ibon Navarro ha estat expulsat en el darrer quart

A la represa, McCollum ha continuat estant encertat (24 punts) competint amb Miller-McIntyre que seguia sent el referent local. Tot i el marcador ajustat, als russos no els tremolava la mà en atac mentre que a l’altra cistella Crawford fallava tres triples consecutius però s'arribava al darrer quart sense res decidit però amb els àrbitres continuant aturant el partit amb les seves visites a l''instant replay' i oferint un concert de xiulet. Li pitaven una tècnica a Ibon Navarro que suposava la seva expulsió; els triples tricolors no entraven i allò era un joc de despropòsits que beneficiava als russos.que manavenn en el marcador (61-75). Hi havia situacions incomprensibles com Diagne tirant de tres sense ningú que pogués agafar el rebot o Llovet també intentant el triple, o que els russos portessin quatre personals per cap els locals.

El MoraBanc no havia anotat en tres minuts i el parcial era de 0-7 (63-79) que ja ho deixava tot sentenciat malgrat que faltaven tres minuts per al final però Olumuyiwa i Hannah estaven amb quatre personals. Ha estat un darrer quart amb una molt baixa anotació (15-14 ) en un partit mediocre. Ara toca pensar en el de dissabte contra el Baxi Manresa, un equip que travessa un bon moment de forma. Pel moment, cal esperar que la derrota d'aquest dimecres no obri encara més ferides.

MORABANC ANDORRA (76):  Miller-McIntyre 20, Crawford 2, Morgan 5, Paulí 6, Diagne 4 -cinc inicial-, Nakic 5, Olomuyiwa 5, Llovet 6, Hannah 9, Noua 12, i Arteaga 2. 11 de 18 tirs lliures; 19 de 42 tirs de dos; 9 de 33 triples. 35 rebots, 14 ofensius.

LOKOMOTIV KUBAN KRASNODAR (86): Kidd, Williams 17, Martiuk 3, Vedishchev 8, Thompson 17-cinc inicial-, McCollum 30, Ilnitskiy 3, Kalinov, Paunic 3, i Emchenko 5. 21 de 30 tirs lliures; 22 de 38 tirs de dos; 7 de 23 triples. 39 rebots, 11 ofensius

Parcials:  13-24, 32-27, 16-21 i 15-14.

Àrbitres: Diballah, Rossi i Majkic.