El MoraBanc suma un triomf vital per a la salvació contra el Fuenlabrada (92-84)

Excepte en els compassos inicials, erràtics, els andorrans, gràcies a un notable segon quart i liderats per Miller-McIntyre, han dominat sempre els madrilenys, que retenen, tot i això, el bàsquet average

Miller-McIntyre busca lloc per dirigir-se cap a la cistella.
Miller-McIntyre busca lloc per dirigir-se cap a la cistella. Toni Solanelles

Si per salvar-se calgués menjar hamburguesa al final de cada partit -victòria més 90 punts o més-, segurament Óscar Quintana firmaria tornar al pes que havia tingut en altres èpoques. Una temporadeta, només, quedi clar. I és que aquest dissabte, no sense neguit, però amb essent superior, el MoraBanc ha aconseguit un triomf vital per mantenir un fil d’esperança ACB. Els andorrans han derrotat el Fuenlabrada (92-84) dominant gairebé sempre.

Excepte en els compassos inicials, erràtics, els andorrans, gràcies a un notable segon quart i a un destacat control del temps del joc durant tot el partit, liderats per Miller-McIntyre, autor de 25 punts, han dominat sempre els madrilenys. Això sí, l’equip que entrena el català Josep Maria Raventós manté l’avantatge del bàsquet average. L’important era vèncer. Però si podia ser per més de tretze punts sempre millor. Per no haver de dependre de ningú segons cop, per tenir més marge d’un rival que és directe en la lluita per salvar-se.

El MoraBanc ha començat manant gràcies a quatre tirs lliures. Però l’energia inicial s’ha esfumat ràpid a base d’errors i de dos triples dels madrilenys que els han fet passar al davant. De fet, el parcial dels visitants ha estat d’un 0-10 d’allò més alarmant. L’entrada de PJ Cline per un erràtic i neguitós Llovet ha canviat una mica la dinàmica i els bàsquets de l’ala-pivot americà ha fet passar al davant els andorrans (14-12), obligant el tècnic visitant a parar el partit. L’intercanvi de triples ha acabat permetent al Fuenlabrada marxar a la primera pausa un punt per sobre (19-20).

TJ Cline llança a cistella.
TJ Cline llança a cistella.

La tensió i la igualtat es mantenien al segon quart. Però el Fuenlabrada marcava el domini anotador mentre que el MoraBanc ha anat equilibrant gràcies a bàsquet de l’ara pivot exterior Moussa Diagne. Després de triple d’un, triple de l’altre, dues dianes de Miller-McIntyre des de molt més enllà de 6,75 han permès els tricolors passar al davant (35-30) i han fet que Josep Maria Raventós tornés a parar el matx. L’embranzida andorrana ha continuat. Amb Codi de protagonista. El brasiler Meindl ha trencat la ratxa local amb un triple (39-33), però els d’Óscar Quintana estaven endollats.

Més enèrgics, més centrats (44-33 després d’un triple de Llovet). I més encertats des de la llarga distància. Tot plegat ha fet que els tricolors situessin la distància al tomb dels deu punts i la mantinguessin fins al descans. Quin patir. Quin neguit. Una esmaixada estratosfèrica de Tunde ha servit per posar en marxa la segona part. Però l’atlètic jugador ha fallat en les jugades posteriors i el Fuenlabrada ho ha aprofitat per retallar distàncies (52-45). Paulí ha tallat la ratxa madrilenya però ha servit de poc perquè els de Raventós s’ha posat a cinc punts (55-50) i han portat Quintana a sol·licitar temps mort.

Encara s’han acostat una mica més els visitants  (55-52). Però mentre el Fuenlabrada s’encomanava a l’interior Ristic el MoraBanc ha anat trencant el mal averany han bàsquets aïllats per mantenir-se al davant, fins que ha aparegut de nou Codi Miller-McIntyre. Els seus bàsquets i una safata de Hannah han tornat a disparar els locals (69-58). El tècnic català dels madrilenys ha cridat els seus homes a files i la reacció ha estat immediata. Cinc punts de Cheatham. Encara bo que Codi ha tornat a clavar un triple abans d’arribar al final del tercer quart (72-63).

Franke busca passada amb el suport blocador de Cline.
Franke busca passada amb el suport blocador de Cline.

L’Andorra ha anat administrant la diferència. La tensió es palpava en l’ambient, era clar. Però ara Franke, després Llovet des del tir lliure o Jelinek amb una penetració fins a poder deixar una safata franca mantenien a ratlla el Fuenlabrada, que no acabava de trobar cap desllorigador. Potser Peters, de forma aïllada, mirava de ser una mica més proactiu. Però res de l’altre món. Llàstima de dues safates aparentment senzilles que Miller-McIntyre i Hannah no han transformat.

Si l’angoixa ja era evident des de l’inici del partit, als compassos final s’ha incrementat. Sí, certament, el MoraBanc dominava. Marcava el ritme en el marcador. Però el Fuenlabrada insistia. No abaixava els braços. Mai ha acabat, però, d’atemorir els locals. Patir es patia. I de quina manera. Més quan els madrilenys eren capaços d’aconseguir un 2+1 o Miller-McIntyre, en lloc de contemporitzar als darrers segons, ha preferit llançar un triple des de la llunyania sense ni tocar el cèrcol. Ai las. Sort encara que la feina estava feta i el triomf, vital, es quedava a la Bombonera. Amb hamburguesa inclosa.

IMG 6421
Els jugadors de MoraBanc al centre de la pista agraïnt el suport del públic.


FITXA TÈCNICA

MORABANC ANDORRA (92): Hannah 10, Crawford, Paulí 7, Tunde 8, Llovet 8 -cinc inicial-, Cline 10, Franke 7, Miller-McIntyre 25, Jelinek 10, Diagne 7, Nakic. 16 de 22 tirs lliures; 20 de 35 llançaments de 2; 12 de 29 triples; 36 rebots (26+10); 21 faltes

URBAS FUENLABRADA (84): Samar, Emegano 8, Meindl 14 Alexander 2, Cheatham 12 -cinc inicial-, Novak 10, Ristic 21, Milosavljevic 5, Peters 9, Fernández 3. 11 de 12 tirs lliures; 23 de 37 llançaments de 2; 9 de 26 triples; 26 rebots (23+3); 21 faltes

Àrbitres: Conde, Perea, Sánchez Mohedas

Parcials: 19-20; 50-39; 72-63; 92-84 

Comentaris

Trending