El MoraBanc mostra la pitjor cara en el ‘duel ACB’ de l’Eurocup a Badalona (90-80)

El Joventut, després d’una fluixa arrencada, passa per damunt dels andorrans, que només han tingut com a nota positiva algunes individualitats de Miller-McIntyre

Albert Ventura supera Oriol Paulí en una acció del partit.
Albert Ventura supera Oriol Paulí en una acció del partit. JOVENTUT BADALONA

Quan té un mal dia, el dia el té molt dolent. Sense terme mig. Els deu punts de desavantatge (90-80) que hi havia en el marcador final del ‘duel ACB’ de l’Eurocup disputat aquest dimarts a Badalona no reflecteix la diferència que hi ha hagut damunt la pista entre el Joventut i el MoraBanc. Els andorrans han començat bé. Molt bé, fins i tot. Però s’han dissolt com un terrós de sucre en un got de llet calenta. I ha acabat mostrant la seva pitjor cara.

Els andorrans han arribat a estar més de vint punts per sota. I encara bo. El domini sota els cèrcols d’Ante Tomic, la desimboltura del jove Joel Parra o els encerts de l’encara més jove Arturs Zagars ha estat cabdal per a una Penya sense bases -Ferran Bassas i Guillem Vives estan lesionats- però que després d’una arrencada dubitativa ha estat molt superior, però molt, a un MoraBanc el millor del qual han estat algunes individualitats aïllades, massa individuals i més aïllades encara, de Codi Miller-McIntyre.

Els andorrans han començat més entonat. Més centrats. Però han desaprofitat bones opcions per distanciar-se dels badalonins, que no acabaven de rutllar. Ni en encert, ni en intensitat. Amb tot, la no culminació de bones accions ha impedit el MoraBanc distanciar-se més enllà del 4-9 dels compassos inicials. I a poc a poc, els verd-i-negres s’han anat acostant. I un parell de bones accions del jove Pep Busquets, que ha anotat el primer triple dels de Carles Duran, han fet passar el Joventut al davant.

No era el primer cop (4-2 al principi), però sí que ha permès els badalonins anar al primer descans, després dels primers deu minuts, amb tres punts per davant gràcies a sis punts consecutius. El triple de Busquets i el bàsquet amb addicional de Willis després d’una recuperació de l’esmentat Busquets. Eren els millors moments fins llavors dels locals. Ibon Navarro hauria de tornar a esperonar els seus homes. Res de res. Els andorrans havien entrat en un sot.

Arturs Zagars llança davant de Clevin Hannah.
Arturs Zagars llança davant de Clevin Hannah.
I especialment liderats per Joel Parra, i aprofitant els errors un rere l’altre del MoraBanc, el Joventut ha començat a obrir forat. I de quina manera. En un tres i no res, i encara no a l’equador del segon quart, els badalonins ja tenien onze punts de marge (36-25). L’ensopiment tricolor ha obligat Ibon a aturar el partit i a escridassar, literalment, els seus homes. La Penya era ara molt superior. Miller-McIntyre ha tallat la sequera andorrana quan estava el MoraBanc amb quinze punts de desavantatge (40-27).

Però els tricolors seguien jugant sense massa solta ni volta. Encara bo d’algunes poques accions aïllades que, per si de cas, han portat Carles Duran a demanar un temps mort. El tècnic català no volia ensurts (40-29). S’ha entrat en un intercanvi de bàsquets que ha permès, momentàniament al MoraBanc, acostar-se una mica. Però amb un joc individualista que no anava enlloc i que amb un parell de bones connexions entre Ribas i Tomic la distància ha tornat a situar-se en quinze punts. O més.

Perquè al descans, amb uns andorrans navegant en un mar de dubtes i desconcert han acabat disset punts per darrere del Joventut (53-36). La represa del MoraBanc ha semblat encoratjadora. Ha semblat, certament. Un miratge que ha durat un parell de bàsquets. Després d’un intercanvi de cistelles, Ante Tomic ha imposat la seva llei. Tomic i els seus companys. Perquè Ribas o Zagars també s’han afegit a la festa. I de quina manera. Sols Codi Miller-McIntyre, amb jugades espectaculars però del tot individuals i aïllades, ha pogut evitar, per dir-ho d’alguna manera, que el forat al tomb dels vint punts (21 al final del tercer quart) no hagués estat més gran encara.

El 78-57 amb què s’iniciava el darrer tram del partit era tota una llosa. Difícil de remuntar. Per acabar-ho d’adobar, després d’una airada queixa, David Jelinek ha estat desqualificat. Un festival. vaja. Negatiu, és clar. Miller-McIntyre ha mirat de tibar llavors del carro. I no és que ho hagi aconseguit. Però és que la Penya ha donat per tancat el matx molt abans del que tocava. Fins i tot Carles Duran ha hagut de parar el partit en un parell d’ocasions. I és que en les escorrialles del partit, el MoraBanc s’ha arribat a situar a només vuit punts (88-80). Una anècdota. El Joventut feia estona que havia donat per liquidat el matx i havia certificat el primer lloc provisional de la classificació del grup. Els andorrans hauran d’esperar. I, sobretot, hauran de millorar. Una mica molt vist el que s’ha vist a Badalona.FITXA TÈCNICA

JOVENTUT BADALONA (90): Feliz 8, Ventura 6, Parra 14, Willis 9, Tomic 18 -cinc inicial-, Busquets 4, Ribas 6, Birgander 6, Brodziansky 7, Zagars 12 i Maronka. 19 de 21 tirs lliures; 25 de 38 llançaments lliures; 7 de 24 triples; 25 rebots (20+5); 18 faltes, cap eliminat

MORABANC ANDORRA (80): Miller-McIntyre 22, Jelinek 8, Paulí 7, Noua 6, Arteaga 6 -cinc inicial-, Hannah 6, Nakic 6, Diagne 4, Morgan 9, Llovet 4, Tunde 2. 6 d’11 tirs lliures; 25 de 48 llançaments de dos; 8 de 18 triples; 31 rebots (21+10); 25 faltes, un desqualificat: Jelinek

Àrbitres: Foufis, Sukys, Bittner

Parcials: 23-20; 53-36; 78-57; 90-80 

Comentaris

Trending