La lesió de Maeva Estevez la deixa definitivament fora de la temporada

La surfista de neu es va trencar el radi esquerre mentre entrenava a l’estació austríaca de Pitzal i la seva continuació en competició estava en dubte

La lesió de Maeva Estevez l'obliga a deixar la temporada
La lesió de Maeva Estevez l'obliga a deixar la temporada FAE

S’augurava una baixa de dos o tres mesos per a Maeva Estevez després de trencar-se el radi esquerre fa dues setmanes a l’estació austríaca de Pitzal. Finalment, aquest dimecres, la surfista de neu ha anunciat es veu obligada a tancar la temporada definitivament. En roda de premsa, ha explicat que precipitar el retorn a les pistes podria posar en risc la correcta recuperació de la lesió i que s’ha optat per la precaució.

La surfista de neu de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) s’ha acomiadat definitivament aquest dimecres de la temporada. El diagnòstic el passat 11 de novembre no esperava res bo, però finalment ha sigut més dolent del que es preveia. S’ha passat de dos o tres mesos de baixa, a haver de retirar-se definitivament de les competicions.

Estevez es va lesionar, amb una fractura al radi al braç esquerre, durant les sessions d’entrenament de la primera cita del calendari, que s’ha disputat del 23 al 27 de novembre, ja sense la seva presència. En un dels salts va fer una mala recepció i va recolzar la mà, que va produir la lesió que l’ha deixat, definitivament, fora de combat.

Maeva, tercera al fons, durant els entrenaments a Pitztal, abans de l'accident.

Relacionat

Maeva Estevez, KO entre dos i tres mesos en trencar-se el radi esquerre

“Ens concentrarem a recuperar i ja pensem en la pròxima temporada”, ha apuntat la surfista de neu, que ha reconegut que “és un cop dur”. Més quan encadena dues lesions consecutives. Abans del radi, s’havia fet mal al genoll en caure als Jocs d’Hivern de Pequín, el passat hivern. “Crec que hem pres una bona decisió i ara toca no ficar-me pressió i tornar al cent per cent”, ha manifestat. La reflexió s’ha fet conjuntament entre l’esportista i el cos tècnic i mèdic de la Federació d’Esquí.

“Millor fer un pas en darrera per fer-ne dos cap a endavant”, ha declarat Carles Visa, director de la secció de surf de neu. “Ara tindrem un any més o menys per treballar tots els aspectes que a vegades no podem, i l’aspecte mental és un dels que m’he focalitzat els últims anys, i continuarem per aquí”, ha afegit Estévez.

Pel que fa al procés de recuperació, ha explicat que “de moment a nivell del canell no podem fer res, perquè encara tinc el ferro extern que em treuen d’aquí a tres setmanes, i veurem a partir d’aquí com evoluciona i quan comencem amb la rehabilitació”, ha avançat l’esquiadora. Això suposarà torna a passar pel quiròfan al mateix temps que caldrà analitzar si hi ha alguna altra afectació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending