Irineu Esteve suma els primers punts a la Copa del Món d’esquí de fons

Ha acabat 29è a la prova inaugural, els 10 kms clàssics, que s'ha disputat aquest dissabte a l'estació finlandesa de Ruka

Irineu Esteveu a la prova d'aquest dissabte.
Irineu Esteveu a la prova d'aquest dissabte. FAE

Irineu Esteve ha estat 29è a la prova dels 10 kms clàssics que s'ha disputat a l'estació finlandesa de Ruka i que ha servir per inaugurar la Copa del Món d'esquí de fons. Aquesta classificació li ha donat els primers punts a la classificació general.

 

Esteve ha cobert el recorregut amb el crono de 23’10”6 a 1’24“5 del noruec Johannes Hoesflot que s'ha imposat.  Hoesflot és l'home més jove de la història a guanyar la Copa del Món de fons FIS, el Tour d'esquí, una prova del Campionat del Món i una prova olímpica d'esquí de fons

Joan Erola, director de la secció de fons, que ha acompanyat a Irineu Esteve al país nòrdic per aquesta primera cita de la Copa del Món ha explicat que "nosaltres vam venir de Davos (Suïssa) directament aquí a Ruka (Finlàndia). Les condicions del recorregut estan bastant bé, perquè no fa molt fred". Ha destacat que l'Irineu ha arribat bé a aquesta primera cita mundialista tot i que la prova d'aquest dissabte era una incògnita. Erola espera que aquest diumenge pugui encara millorar en la cursa dels 5 kms en estil patinador.

TRIOMF DE GINA DEL RÍO

Gina del Río, una de les grans promeses de la secció de fons de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), ha començat la temporada amb victòria. Ha estat primera a la prova d'esprint de la Copa d'Itàlia en categoria júnior disputada a Livigno. Aquest diumenge serà la prova individual en estil lliure.

Etiquetes

Comentaris

Trending