Irineu Esteve remunta: 9a plaça als 10 km de la pujada a Alpe Cermis

El fondista ha aconseguit, durant la darrera cursa del Tour de Ski, superar els darrers dies complicat i ha aconseguit el sisè top10 de la seva carrera

Irineu Esteve a Val di Fiemme
Irineu Esteve a Val di Fiemme Nordic Focus

Irineu Esteve ha aconseguit tancar el Tour de Ski per tot lo alt. De fet, ho ha fet al top10, assolint una 9a plaça als 10 km de la pujada a Alpe Cermis. Es tracta del sisè que aconsegueix durant una Copa del Món, i l’ha ajudat a pujar posicions a la general, tancant la competició en la 31a.

Aquest diumenge Esteve ha estat 9è, a 1.04,1 del guanyador, el noruec Simen Hegstad, amb 31.20,4. El corredor de la FAE ha sortit entre la 40a posició i ha hagut de remuntar-ne moltes, fent-ho a una gran pujada. El fondista ha assolit així una posició que li ha permès millorar llocs en la classificació general del Tour de Ski, on ha acabat en la 31a, amb un crono total de 2h51.58,5.

Aquest és el sisè top10 d’Esteve a la Copa del Món. Va ser 9è al 2019 a Falun als 15km lliures, 8è a Val di Fiemme al 2020 als 10km mass start -la mateixa carrera que aquest diumenge-, 9è a Val Müstair al 2021 als 15km clàssics i també 10è als 15km persecució, i 6è al 2022 a Val di Fiemme també a la cursa d’Alpe Cermis de 10km. A més d’aquests resultats, destaquen també en Copa del Món el 12è lloc de 2020 als 15km de Nove Mesto, i la 13ª als 10km d’Alpe Cermis de Val di Fiemme, al 2021.

Esteve explicava que se sent bastant satisfet, “he fet un inici de carrera bastant dolent, m’he posicionat bastant malament, he sortit de l’estadi ja molt enrere, i així és bastant difícil poder fer un bon resultat”. Malgrat això, ha puntualitzat que a partit de mitja pujada “m’he començat a trobar bastant fort, he començat a avançar gent i al final podem estar mig satisfets”.

Pel que fa al global del Tour de Ski, Esteve ha indicat que se l’esperava millor, “sobretot per escalar posicions a la general, vam començar amb un sprint bastant positiu, després una 10km clàssic que em vaig trobar molt bé i vaig poder remuntar moltes posicions”. Malgrat això, l’estat físic li va impedir seguir a aquest ritme. L’entrenador, Joan Erola, explica que “si haguéssim estat al cent per cent físicament i mentalment, podríem haver estat més endavant”. 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending