Irineu Esteve desllueix als darrers quilòmetres una bona cursa a Lillehammer

El fondista andorrà acaba 33è en els 20 quilòmetres ‘mass start’ de la Copa del Món, a dotze segons del vencedor de la prova

Hans Christer Holund (NOR) i Ireneu Esteve Altimiras (AND) durant la prova de Lillehammer (NOR).
Hans Christer Holund (NOR) i Ireneu Esteve Altimiras (AND) durant la prova de Lillehammer (NOR). Thibaut Nordic Focus

A Irineu Esteve li han sobrat els dos darrers quilòmetres. Tant ell com el seu entrenador, Joan Erola, ho han reconegut al final de la prova dels 20 quilòmetres ‘mass start’ de la Copa del Món a Lillehammer. Esteve ha lluitat en les posicions capdavanteres durant bona part de la cursa. Però al tram final no s’ha sabut col·locar prou bé i ha acabat trenta-tresè, a dotze segons del guanyador, el noruec Paal Golberg.

El grup de davant ha circulat compacte fins a la part final. Irineu Esteve ha sabut córrer molt bé els divuit primers quilòmetres d’una cursa amb sortida en massa. L’andorrà s’ha situat en tot moment entre els millors, en un grup capdavanter amb molta gent i que ha estat imposant un fort ritme en tot moment. Esteve ha estat rodant cada volta entre els vint primers, fins i tot ha tret el cap en alguns moments entre els deu, fins que a la part final, amb el grup estirant-se, ha entrat a meta amb 12 segons respecte al guanyador i la 33a posició.

El fondista andorrà deia en finalitzar la prova que “era un dia bastant important, sobretot per saber-se situar bé en cursa. Crec que això ho he fet durant totes les voltes. Potser ens ha faltat situar-nos una mica millor als últims dos quilòmetres, però crec que ens hem defensat bastant bé als plans, que és on ens costa normalment més. Després, a les pujades no m’he trobat molt còmode i al final arribant amb un gran grup és una mica loteria”.

Loteria i quelcom més, perquè “sobretot eals dos últims quilòmetres era important la col·locació i això ens ha fallat una mica. Llàstima del resultat perquè el rendiment és bo”, ha afirmat Esteve, mentre que el tècnic Joan Erola concloïa que després d’una bona feina, el que “s’ha donat és que la posició potser no sigui molt atractiva, però el rendiment ha estat molt, molt alt. Estem contents i marxem motivats per a les pròximes curses”.

Etiquetes

Comentaris

Trending