Els integrants dels equips nacionals d’esquí podran començar a entrenar-se amb el simulador

L’aparell, llogat per la FAE per un període de quatre mesos, ja és a Andorra i s’està instal·lant al Centre de Tecnificació d’Ordino

Arribada del simulador al centre de tecnificació.
Arribada del simulador al centre de tecnificació. FAE

Els integrants dels equips nacionals d’esquí podran començar-se a entrenar a partir de la setmana que ve amb el simulador que s’ha llogat durant quatre mesos a l’empresa Ski World-Pro i que s’està treballant per instal·lar-lo al Centre de Tecnificació d’Ordino, on també hi podran preparar-se d’altres esquiadors del país seguint el calendari que disposi la Federació Andorrana d’Esquí (FAE).

La màquina ja ha arribat al Principat -ho va fer aquest dimecres- i servirà per substituir la falta d’entrenaments que habitualment es fan en recintes internacionals on les restriccions de mobilitat que encara es preveuen producte de la pandèmia del coronavirus tot fa indicar que impossibilitarà d’acudir-hi. La instal·lació serà presentada formalment la setmana que ve.

Tal i com va explicar al seu dia la FAE, el lloguer de la màquina, s’ha dit, respon a la planificació que ha fet l’equip tècnic federatiu en previsió d’un allargament en l’obertura de les fronteres i a la situació “d’estrés” que genera en els equips tanta incertesa. L’equip tècnic ha decidit reprogramar la temporada de manera que tots els estatges que s’havien de fer fins al mes de setembre (a les geleres) es substitueixin pels entrenaments amb el simulador i coincidint amb el bloc més intens quant a l’entrenament físic.  

La mesura també pretén que tots els esquí clubs d’Andorra es puguin beneficiar d’aquesta instal·lació de manera que tots els corredors puguin realitzar les sessions d’entrenament d’esquí en previsió que no es pugui viatjar a les geleres i/o com a complement en la preparació física específica. La setmana que ve s’ha d’acabar d’afinar el calendari així com unes sessions de demostració del funcionament de la màquina.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending