Els futbolistes no veuen clar el retorn de la lliga

Representants de l’associació que aglutina part dels jugadors prendran part de la reunió que mantindran el 2 de juny dirigents de la FAF amb la ministra i el secretari d’Estat d’Esports

Imatge del partit entre l'Inter d'Escaldes i l'Ordino.
Imatge del partit entre l'Inter d'Escaldes i l'Ordino. FAF

Malgrat que en gran mesura, i sempre que fos possible, voldrien jugar, molts dels futbolistes que integren les plantilles dels equips de la Lliga Multisegur, la primera divisió del futbol andorrà, no veuen clar que el retorn a la competició, inicialment previst per al cap de setmana del 27 i el 28 de juny, sigui possible. Almenys, ara per ara, molts dels esportistes consideren que no es donen les condicions de seguretat sanitària per tornar a jugar.

El ministeri d’Esports ha acceptat la petició de l’Associació de Futbolistes Andorrans per tal que representants d’aquest col·lectiu puguin assistir a la reunió prevista per al 2 de juny entre dirigents de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i la ministra i el secretari d’Estat d’Esports, Sílvia Riva i Justo Ruiz, respectivament, per analitzar aspectes relatius a l’eventual represa de la competició. L’associació de futbolistes no ha sigut tinguda en compte per a res fins al moment per la FAF, segons que han confirmat fonts properes a aquesta organització.

Mentrestant, la FAF ha anat avançant amb l’establiment d’un calendari de retorn als entrenaments, primer, i a la competició, després, amb l’assessorament del biòleg i bioinformàtic Joel López. De fet, diversos responsables d’estaments federatius -amb l’aval inicial d’una  secretaria d’Estat d’Esports ocupada per un Justo Ruiz amb clars vincles amb la FAF- haurien donat per fet la tornada a la lliga de la primera divisió el cap de setmana del 27 i el 28 de juny.

Marc Pujol, de l'Inter d'Escaldes, mira de penjar una pilota en un partit contra el VallBanc Santa Coloma.

Relacionat

La lliga de futbol es reiniciarà el darrer cap de setmana de juny a porta tancada

I els jugadors no s’hi oposen pas de ple, però sempre que es donin les condicions necessàries i tenint en compte que molt pocs dels jugadors de la lliga, o potser cap, es poden considerar professionals del futbol i, en conseqüència, han de calibrar molt i molt els riscos que poden assumir. A banda d’això, han assegurat les fonts, ara mateix hi ha molts jugadors no nacionals que integren les plantilles de la Lliga Multisegur que estan passant el confinament en els seus llocs d’origen.

D’altres futbolistes tenen acords -o contractes- amb els clubs que en molts casos acaben aquest mateix mes de maig. Sense descuidar que essent com són molts pares de família, i preveien que la lliga s’allargui tot el juliol i la pretemporada següent hagi de començar l’agost o a tot estirar a principi de setembre, seria molt complicat de gestionar, per exemple, unes vacances familiars.

Etiquetes

Comentaris

Trending