La FAF consulta ara als clubs si estan disposats a reprendre la competició

Malgrat que internament l’ens federatiu ja tenia decidit posar en marxa la lliga el cap de setmana del 27 i el 28 de juny, hi ha disparitat de parers entre les entitats

La FAF proposa dividir els terrenys de joc en 4 o 6 espais, i delimitar-los, perquè s'hi entrenin els jugadors en grupets.
La FAF proposa dividir els terrenys de joc en 4 o 6 espais, i delimitar-los, perquè s'hi entrenin els jugadors en grupets. FAF

Malgrat que els màxims rectors de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) tenen, o tenien almenys, vaja decidit la represa de la lliga de primera divisió, davant la disparitat de parers entre els clubs, i fins i tot entre els jugadors, l’ens federatiu ha decidit engegar una enquesta per mirar què fer davant la reunió que dimarts vinent mantindran responsables de la FAF amb la ministra i el secretari d’Estat d’Esports.

La FAF ha fet arribar els darrers dies més informació en matèria de mesures de prevenció per evitar la propagació del coronavirus. Les pautes en matèria de salut les ha elaborat, davant la sorpresa d’entitats i fins i tot alguns dirigents federatius, el biòleg impulsor del cribratge massiu Joel López. Entre aquestes mesures hi ha, per exemple, que quan es comencés a tornar a entrenar al camp caldria dur posada sempre mascareta. O que no es podria tocar la pilota amb les mans i si això succeeix qui hagi incorregut en aquest fet hauria de sortir del rectangle de joc i desinfectar-se.

Marc Pujol, de l'Inter d'Escaldes, mira de penjar una pilota en un partit contra el VallBanc Santa Coloma.

Relacionat

La lliga de futbol es reiniciarà el darrer cap de setmana de juny a porta tancada

En tot cas, i quan tot semblava, i de fet l’ens federatiu ja ho havia comunicat a d’altres estaments de l’organització, com l’arbitral, que la competició de la Lliga Multisegur es reiniciaria el cap de setmana del 27 i el 28 de juny, ara hi ha un sondeig en marxa el resultat del qual no és gens clar. Hi ha clubs, com pot ser l’Inter d’Escaldes, l’Atlètic d’Escaldes o per exemple la UE Santa Coloma que poden estar més clarament a favor de no continuar sempre i quan la classificació precoronavirus es doni com a final. Entitats com l’FC Santa Coloma de ben segur que prefereixen reiniciar la competició.

Sia com vulgui, la FAF ara fa quatre preguntes als clubs, la última de les quals pretén saber si "amb totes les mesures de prevenció que s’adoptaran, esteu disposats a tornar als entrenaments i finalitzar la competició”. Abans es demana si “les pautes d’entrenaments de les diferents fases, us han estat útils per iniciar els entrenaments”, si “trobeu adients les mesures especifiques que s’instauraran per tal de prevenir el contagi a les instal·lacions esportives” i “quina es la vostra opinió sobre el plantejament de fer proves PCR o analítiques a tothom abans dels partits”.

Imatge del partit entre l'Inter d'Escaldes i l'Ordino.

Relacionat

Els futbolistes no veuen clar el retorn de la lliga

El que sembla del tot descartat és que la primera divisió del futbol andorrà s’ampliï a deu equips, com s’ha plantejat en algun moment de l’aturada per la crisi sanitària i com clubs com la Massana, que ha de disputar-se amb la Penya Encarnada el primer lloc de segona, pretenien que fos. Però els clubs de la Lliga Multisegur no estan disposats a haver de repartir amb més comensals el pastís que representen els diners que es reben dels organismes internacionals.

Recomanacions de prevenció

Mentrestant, entre les normes que la FAF ha enviat als clubs a mode de recomanació per quan es tornés a entrenar damunt el camp, en una primera fase de grups reduïts, es fixa un màxim de cinc persones (4 jugadors + 1 entrenador o membre del cos tècnic). Un mateix entrenador pot donar instruccions simultànies a dos o més grups de 4 jugadors, mantenint aquesta mateixa distància amb tots ells. Aquests grups hauran de mantenir-se durant tota la fase, en què no hi pot haver interacció, s’ha de mantenir una distància de dos metres i s’ha de dur mascareta durant tot l’entrenament.

Els jugadors han d’acudir vestits al recinte esportiu just per entrenar-se i una vegada acabat l’entrenament marxar sense passar pel vestidor. En els diferents trajectes hauran de venir amb la mascareta de protecció. Només podrà entrenar-se un equip per camp i franja horària. L’inici dels entrenaments serà sempre a hores diferents per tal d’evitar el contacte entre membres de diferents equips i entre el final de l’entrenament d’un equip i l’inici del següent, hi haurà un interval de 30 minuts. Temps que s’aprofitarà per desinfectar totes les zones comunitàries.

Imatge d'un partit de la Lliga Multisegur entre el Santa Coloma i el Sant Julià.

Relacionat

Proves d’anticossos i PCR als futbolistes abans que puguin tornar a entrenar-se en grup

Els clubs són els responsables del compliment de totes les normes que es disposin i de qualsevol ‘perjudici’ que hi hagi. Estarà prohibit tocar la pilota amb les mans, que s’haurà de netejar amb sabó abans i després de cada entrenament. En cas que algú toqui la bimba amb les mans, haurà de sortir del camp, desinfectar la pilota i les seves pròpies mans, i tornar a entrar amb la resta del grup. Tot el material haurà de ser manipulat per una mateixa persona durant tota l’activitat. Si, per exemple, l’entrenador col·loca uns cons, només ell podrà recollir-los. La federació facilitarà tot el material als clubs, desinfectant-lo abans i després de cada ús.

Els vestidors, en una primera fase, no es podran utilitzar. Caldrà mantenir unes bones rutines d’higiene en relació amb l’activitat, tenir els gels desinfectants sempre a mà i rentar-se bé les mans abans i després de l’activitat. És molt important que durant l’activitat s’eviti tocar-se la cara. Quant a la hidratació, cada individu haurà de tenir la seva pròpia ampolla d’aigua. Abans de beure, caldrà també desinfectar-se les mans. Caldrà posar dispensadors de gel i catifes desinfectants als accessos al terreny de joc i serà obligatori prendre la temperatura corporal a l’hora d’entrar al recinte esportiu, ja sigui amb càmeres tèrmiques o termòmetre de pistola.

Etiquetes

Comentaris

Trending