Esports instal·la un sistema per traçar els espectadors en cas de contagis a camps i pavellons

El ministeri no preveu, en un termini curt de temps, l’entrada de públic als recintes, però prepara el sistema per quan sigui possible i, fins llavors, es podran seguir les competicions en directe amb les càmeres que s’han col·locat

Les càmeres instal·lades a l'Estadi Nacional.
Les càmeres instal·lades a l'Estadi Nacional. sfga

Els esdeveniments esportius continuaran, almenys durant les pròximes setmanes, sense públic en directe. Des del Govern es considera que l’actual situació sanitària no permet encara permetre l’entrada d’espectadors a camps o pavellons. Com a solució alternativa que faci possible seguir les competicions, el ministeri ha instal·lat càmeres panoràmiques i robòtiques al poliesportiu, l’Estadi Nacional i, ja la propera setmana, el Joan Alay. A banda, s’ha posat una aplicació que, quan els aficionats hi puguin tornar a entrar, garantirà la traçabilitat en cas de contagis.

Segons s’ha informat des de l’executiu, els aparells serviran el senyal en directe dels partits a tothom que els vulgui veure. També es gravaran i, per tant, es podran visionar amb posterioritat. A més, les noves càmeres instal·lades també permeten enregistrar els entrenaments. El servei funciona de manera autònoma i permet veure els partits a través de l’aplicatiu per a telèfons mòbils ‘Myplay’.

La mesura deixa clar que, per ara, el retorn del públic als recintes serà complicat. Des de Salut es considera que encara és aviat per plantejar-se aquesta possibilitat, encara que sigui amb aforaments reduïts. Per tant, difícilment es relaxarà aquesta mesura en un termini breu de temps, fet que ha decidit a tirar endavant aquesta instal·lació de ginys.

Espectadors a l'exterior de l'Estadi Nacional.

Relacionat

Públic a les grades però amb distància abans que amuntegats al carrer

En els pròxims dies, el ministeri preveu celebrar diferents reunions per explicar i acostar el nou sistema als clubs que l’hauran d’utilitzar. Així, el dimarts es va fer amb membres de la Federació de bàsquet i del MoraBanc Andorra i hi ha previstes trobades amb les federacions de gimnàstica, voleibol, futbol i rugbi, així com amb el VPC. Es preveu, a més, que en poc temps també s’instal·li un sistema similar als camps del Centre de Tecnificació d’Ordino.

Paral·lelament, el ministeri avança en la preparació de camps i pavellons per quan sigui possible permetre el retorn del públic. Així, s’ha instal·lat l’eina anomenada Tr4cem, que facilita la gestió de recollida, registra i tractament de dades d’accés de persones. Per ara, s’ha posat l’equipament a Ordino, al Joan Alay i a l’Estadi Nacional.

La plataforma permet crear diferents codis QR per posar a l’entrada dels espais que requereixen registre de traçabilitat. El públic podrà accedir fàcilment llegint el codi amb la càmera del seu mòbil. El registre és ràpid, simple i permet inscriure als acompanyants amb el mateix terminal. El servei de dades, totalment anònim i amb la protecció corresponent, permetrà poder traçar en cas que es detecti algun positiu per Covid-19. A més, les dades s’eliminaran de forma automàtica un cop passat el termini d’un mes, si no s’ha detectat cap cas de coronavirus. Ambdós serveis tenen un cost total 7.600 euros.

Les càmeres que s'han col·locat al poliesportiu de Govern.
Les càmeres que s'han col·locat al poliesportiu de Govern.

 

Comentaris

Trending