Dol a l’FC Andorra per la mort de ‘Robi’, un dels jugadors claus en la primera etapa a Segona B

El migcampista va militar cinc temporades al club tricolor (de la 81-82 fins a la 85-86), amb 120 partits disputats; també va jugar a Salamanca i Atlético, on va guanyar una lliga

'Robi', durant un amistós contra el Barcelona.
'Robi', durant un amistós contra el Barcelona.

Dol a l’FC Andorra. El club tricolor ha perdut qui va ser un dels seus jugadors estrella durant els primers anys a Segona B. Valentín Jorge Sánchez, conegut futbolísticament com a ‘Robi’ ha mort aquest dimecres als 72 anys. El migcampista granadí va jugar fins a cinc temporades al Principat, on va arribar provinent de l’Atlético de Madrid, amb qui havia guanyat la lliga de la campanya 76-77.

‘Robi’ va néixer el 9 de gener del 1951 a Granada. Futbolísticament, el seu primer equip va ser el Plus Ultra i posteriorment va fitxar pel Getafe Deportivo. On va començar a destacar, però, va ser al Salamanca, club amb el qual va ascendir a Primera la temporada 73-74. Després de dues campanyes més a la màxima categoria, va fer el salt a l’Altètico de Madrid. Amb Luis Aragonés com a entrenador, va guanyar la lliga l’any 1977.

Al club matalasser va continuar fins a l’estiu del 1981. Va disputar fins a 109 partits oficials. Per tant, el seu nom figura al Passeig dels Centenaris del Metropolitano.

'Robi', celebrant la lliga amb l'Atlético.
'Robi', celebrant la lliga amb l'Atlético.

Llavors, va fitxar per l’Andorra, que encetava la seva segona temporada a Segona B de la mà de Vicente Dauder. Ja aquell primer any de tricolor va ser una peça clau en l’equip, amb 29 partits. Amb la samarreta andorrana en va jugar fins a 120. La seva darrera campanya va ser la 85-86, coincidint amb el descens.

Un cop penjades les botes, va seguir vinculat al món del futbol. En aquest cas, a les banquetes. Entre altres clubs, va dirigir el Banyoles, el Manlleu i el Palamós. A aquest darrer club el va dirigir a Segona A, en una de les etapes més glorioses del degà del futbol català. També va entrenar el Tenerife, a Primera, durant sis encontres.

Comentaris (2)

Trending