Derrota a Lugo d’un MoraBanc condemnat pel cansament i ja mínimes opcions a Copa del Rei

Amb un marcador final de 83-74, els andorrans han estat inferiors al Río Breogán, quedant-se fora del partit en tot moment i regalant moltes oportunitats

Tres jugadors del MoraBanc en el partit contra el Breogán.
Tres jugadors del MoraBanc en el partit contra el Breogán. C. CASTRO / ACB PHOTO

El cansament ha estat la sentència del MoraBanc a Lugo, i ha fet perdre quasi per complet qualsevol opció que es podria tenir a Copa del Rei. L’equip d’Ibon Navarro ha estat absent, completament fora d’un partit dominat en tot moment pel Río Breogán. Els rebots han estat l’altre factor diferencial entre els dos conjunts, que han donat excessives segones oportunitats als locals .

El partit ha començat amb complicacions per al MoraBanc, ja que ha estat Mahalbasic qui ha encetat el marcador per als locals. Ha estat el pivot el que ha fet molt de mal a la zona de la pintura, guanyant-li en diverses ocasions a Babatunde Olumuyiwa, gràcies, en part, a la seva envergadura. Els atacs per al Breogán han estat clars, buscar el 5 contra 5 en estàtic. No obstant això, els tricolor han pogut retallar distàncies en el marcador gràcies a algunes jugades individuals de Miller-McIntyre, intentant no perdre-li la dinàmica al partit. Amb això, un dels màxims anotadors de la Lliga Endesa ha entrat en acció per als de Lugo que, sumat a la combinació amb Mahalbasic, ha passat a ser Musa el maldecap dels andorrans.

Li ha costat molt al MoraBanc encistellar, i és que els homes d’Ibon Navarro semblaven gelats, incòmodes a la pista. Tanmateix, els rebots han estat clau, i les estadístiques han ressaltat un 8 a 1 a favor del Río Breogán. Per frenar una mica aquesta mancança, Nacho Llovet ha entrat al parquet per frenar el joc interior dels locals, i ho ha aconseguit. Pocs punts han pujat al marcador per part d’ambdós equips, que s’han trobat poc encertats en general. A les acaballes del primer quart, ha semblat que Kalinoski l’ha tancat amb un triple llunyà i establint el 19-12, però una última jugada tricolor ha acabat amb dos tirs lliures per a Drew Crawford que han retallat la distància a tan sols cinc punts (19-14).

WhatsApp Image 2021 12 12 at 2.01.41 PM
Babatunde Olumuyiwa a una jugada amb Rasid Mahalbasic. C. CASTRO / ACB PHOTO

A l’inici del segon període, el rebot ha seguit sent el factor a millorar per als d’Ibon Navarro, als quals els seguia faltant un punt de ritme tenint poc encert en el tir exterior i algunes dificultats per penetrar la defensa del Breogán. Moussa ha seguit imparable, però Conor Morgan ha donat alè a l’equip ajudant en el rebot i anotant des de la línia dels 6,75 metres (24-23).

El partit s’ha convertit en una anada i tornada on els locals han trobat més facilitat per encistellar, ja que estaven més atents en el joc interior fins que s’han posat set d’avantatge a causa del dinamisme en les jugades d’atac. No obstant això, amb una bona actuació de Víctor Arteaga, el MoraBanc ha seguit sense perdre-li la pista al Breogán. Però, les nombroses pèrdues (fins a vuit) han llastrat als tricolor. Finalment, els d’Andorra se n’han anat al descans amb el 38-34 i amb plenes opcions de remuntar la trobada quan faltaven 20 minuts per al final.

En la represa, Musa ha seguit castigant amb bones penetracions, però unes encertades combinacions de McIntyre i Hannah, que començava a aparèixer, han situat a tan sols un punt 40-39, el MoraBanc. D’altra banda, massa cares desaparegudes en el conjunt d’Ibon Navarro, com Babatunde o Noua. Aquesta manca d’efectius ha estat la que ha fet que el Breogán aconseguís una màxima diferencia (+9) al lluminós. L’encert no ha estat sols una de les claus, sinó també les nombroses pèrdues que han fet en més d’una ocasió demanar el temps mort per part d’Ibon Navarro.

L’avantatge per als locals ha seguit en augment (+12), a causa de la mala defensa dels andorrans. Amb molts problemes amb el joc interior, i això ha estat combinat pels locals, reforçant la seva solidesa a la pintura i deixant espai en el tir exterior, sabent el poc encert dels del Principat. La connexió Hannah – Paulí ha mantingut les opcions amb vida (58-51), però el MoraBanc ha seguit sense entrar en el ritme de joc i allunyant-se amb el 61-53 cap al darrer quart.

WhatsApp Image 2021 12 12 at 2.01.41 PM (1)
Codi Miller McIntyre amb S. Quintela. C. CASTRO / ACB PHOTO

Ja en els deu últims minuts el Río Breogán ha aconseguit eixamplar la diferència fins als 10 punts. La combinació entre les errades del MoraBanc i l’encert dels locals han desembocat en un partit que s’ha trencat per moments. Iván Cruz ha estat l’altre botxí dels tricolors des de la línia dels 6,75 metres. Mentre que la defensa andorrana ha seguit sense funcionar, amb un mal posicionament en les jugades de ‘pic and roll’ (sobretot al roll curt) que ha propiciat el Río Breogán.

Massa regals ha atorgat el MoraBanc al seu rival, fet que ha minvat a cada minut que ha passat les ja poques opcions amb les quals ha comptat per guanyar el partit. La diferència d’energia entre un equip i l’altre, sobretot a l’hora de finalitzar les jugades, ha fet veure que les possibilitats de disputar Copa del Rey per als andorrans s’han dissipat. Amb un parcial d’1-8 els tricolor han seguit aferrant-se com han pogut al marcador. Però, un triple de Lukovic, que ha posat el 81-70 quan faltava un minut, ha soterrat definitivament qualsevol escletxa de victòria. El rebot defensiu que sol salvar en altres ocasions als homes d’Ibon Navarro, no ha servit de res en aquesta ocasió, i el lluminós ha tancat la jornada amb el 83-74 final.

FITXA TÈCNICA

RÍO BREOGÁN (83): Bell-Haynes (12), Musa (26), Lukovic (6), Mahalbasic (11), S. Quintela (2) – cinc inicial –, Kacinas (2), Kalinoski (5), Sakho (3), E. Quintela (2), Cruz (14). 11 de 17 tirs lliures; 18 de 37 llançaments de dos; 12 de 32 triples; 41 rebots (23+18); 15 faltes; sense eliminats.

MORABANC ANDORRA (74): Miller-McIntyre (16), Olumuyiwa, Hannah (11), Noua, Nakic (11) – cinc inicial –, Paulí (4), Llovet (4), Crawford (5), Morgan (8), Arteaga (11), Mekel (4). 9 de 13 tirs lliures; 22 de 23 llançaments de dos; 7 de 22 triples; 31 rebots (23+8); 14 faltes; sense eliminats.

Àrbitres: Miguel Ángel Pérez, Rubén Sánchez, Yasmina Alcaraz

Parcials: 19-14; 19-20; 23-19; 22-21.