El coronavirus posa en escac la lliga de futbol

La recuperació de la jornada 10, suspesa diumenge per la neu i que s’havia de jugar aquest dimecres, ha quedat posposada perquè en fins a tres equips -Carroi, Ordino i Engordany- s’han detectat positius de Covid-19

Un instant del partit entre Carroi i Engordany.
Un instant del partit entre Carroi i Engordany.

La pandèmia també posa en escac el món del futbol. I més concretament, la màxima categoria. Els casos de coronavirus detectats en fins a tres equips de la Lliga Multisegur han forçat la Federació a suspendre tota la jornada prevista per aquest dimecres, que havia de servir per recuperar els partits ajornats el passat cap de setmana per culpa de la nevada. Ara caldrà veure què passa amb els encontres previstos per diumenge que també corren un seriós perill de no poder-se jugar

A la jornada 10 de la màxima categoria del futbol andorrà la persegueix la mala sort. Ja diumenge, els quatre partits previstos, entre ells el duel pel lideratge entre Inter d’Escaldes i UE Santa Coloma, ja es van haver d’ajornar per culpa del temporal. La neu impedia fer servir les instal·lacions de la FAF al país i es considerava poc adequat forçar desplaçaments cap al camp d’Alàs, a l’Alt Urgell. Més quan a l’horitzó hi havia un dia festiu, la Puríssima.

Era aquest dimecres quan s’havien de disputar els duels, però un altre rival ha aparegut. I no es pot dir, vista la situació epidemiològica, que sigui imprevist. A fins a tres dels vuit equips de la màxima categoria s’han detectat positius per coronavirus: Carroi, FC Ordino i UE Engordany. Lògicament, toca aplicar el protocol i això implicar confinar els afectats així com els contactes estrets, entre els quals molts companys de plantilla.

A banda, es dona la casualitat que els tres equips jugaven tres partits diferents: FC Santa Coloma-Carroi, Sant Julià-Engordany i Atlètic Escaldes-Ordino. Tots tres, doncs, han quedat suspesos. I de retruc, també el que faltava. Es considera millor jugar tota la jornada sencera més endavant.

Per ara, la FAF no s’ha pronunciat sobre els partits de la jornada 11 previstos pel cap de setmana. Ara per ara, però, sembla complicat, tenint en compte els protocols de confinament vigents, que es puguin disputar. Almenys aquells que impliquen els equips afectats pel brot. Tot apunta que, com a mínim aquests duels, també correran la mateixa sort.

Etiquetes

Comentaris

Trending