Classificació de l’Atlètic en els últims minuts

Un gol de Cisteró al descompte ha deixat fora de la lluita pel títol al FC Santa Coloma

Gol de Cisteró que ha classificat l'Atlètic.
Gol de Cisteró que ha classificat l'Atlètic. RC Audiovisuals

L’Atlètic Escaldes ha aconseguir la classificació en l’últim minut, amb un gol pràcticament inesperat que ha aconseguit mantenir l’equip al top4. Així, jugaran el play-off pel títol amb l’UE Sant Julià, UE Santa Coloma i Inter d’Escaldes. El FC Santa Coloma ha estat el gran perjudicat després de la disputa de l’última fase de la jornada regular. Aquest diumenge s’han acollit tres dels quatre partits en horari unificat a les 12 del migdia, amb el Centre d’Entrenament de la FAF, el CE La Massana i Prada de Moles com escenaris de competició.

Així, el partit que ha creat més tensió ha estat el que ha enfrontat el FC Santa Coloma amb l’Atlètic Club Escaldes. Aquest darrer ha aconseguit la classificació ‘in-extremis’ pel títol. Els escaldencs han estat molts minuts en cinquena posició, però sobre la botzina, i de penal, han aconseguit colar-se entre els quatre primers. D’altra banda, els colomencs han estat més de 80 minuts virtualment classificats. Guillaume López ha rebut la pilota a l’espai i des de l’interior de l’àrea ha creuat un xut lluny de l’abast d’Àlex Ruix, que ha avançat el seu equip al minut 8.

El marcador ja no s’ha mogut fins al descans. A la represa, més ocasions pel FC Santa Coloma. Al tram final, l’Atlètic s’ha abocat a l’atac per buscar l’empat. En l’última part, penal comès per Èric Ruiz. Cisteró ha aconseguit el gol que les ha classificat i que ha condemnat el FC Santa Coloma al play-off per la permanència.

Sant Julià i Inter han ofert un partit en el qual les defenses s’han imposat a les davanteres. Els lauredians han estat un pèl més incisius en atac a la primera part, tot i que gairebé no han inquietat la porteria defensada per Jesús Coca. La segona part no ha canviat el guió. Finalment, L’Inter segueix líder i té el segon a 5 punts, mentre que el Sant Julià està a 5 i és tercer.

D’altra banda, el partit que ha enfrontat el CE Carroi i la UE Santa Coloma ha estat molt complicat. El Carroi ha aconseguit trencar la igualada en la darrera acció de joc de la primera part, que ha culminat Jonathan Estrada per fer l’1-0. Els colomencs han estat més vertical en la represa, buscant la profunditat a les seves bandes i amb pilotes llargues buscant la velocitat d’Obama. El primer avís l’ha protagonitzat De Pablos al minut 48, amb un xut creuat que ha refusat Bejarano sense problemes. El Carroi s’ha quedat amb un home menys cap al minut 60, fruit de la segona groga a Robayo. Poc després, superat el 65, una centrada d’El Kabou per l’esquerra l’ha rematada de primeres Obama per fer la igualada. 10 minuts més tard, Portuga, de nou per l’esquerra, ha centrat i Obama, entrant al primer pal, ha capgirat el marcador. Posteriorment, la UE ha signat la sentència al minut 82.

Finalment, l’Engordany i Ordino han buscat la salvació. El primer avís ha arribat de les botes de Josete. S’han tingut altres oportunitats, però ninguna ha entrat on ho havia de fer. Al segon temps, ha arribat l’FC Ordino, però el resultat ha estat gairebé el mateix. El repartiment de punts deixa l’Ordino sisè amb 19 punts i l’Engordany, setè amb 17.