El campionat del món de Triatló d’Hivern té 250 inscrits i un impacte econòmic de 300 mil euros

Es disputarà a les instal·lacions de Naturland, inclourà el duatló i tindrà lloc dels dies 3 al 6 de febrer

Comentaris

Majoral, Gallardo i Pérez, a la roda de premsa de presentació.
Majoral, Gallardo i Pérez, a la roda de premsa de presentació. B.N.

El campionat del món de Triatló d’Hivern tindrà lloc per segon any consecutiu a Sant Julià de Lòria. Es farà del 3 al 6 de febrer, compta amb 250 inscrits que es poden ampliar en els pròxims dies i l'impacte econòmic serà d'uns 300.000 euros segons ha indicat el director regional de The Ironman Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez. Com a novetat, enguany hi ha haurà la modalitat de duatló d'hivern. Les proves es faran a Naturland i els atletes competiran per aconseguir els títols mundials en les categories elit, Sub-23 i júnior.

La competició es disputarà durant quatre dies, i els dos primers es destinaran al duatló. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha reiterat que l'objectiu és convertir Naturland en un referent mundial de l'esquí de fons i considera que la parròquia "ha de créixer en l'àmbit esportiu". Ha afirmat que "l’èxit de l’any passat, malgrat les difícils condicions a què ens va portar la pandèmia, ha estat el factor clau perquè la Unió Internacional de Triatló hagi confiat novament en les nostres instal·lacions”.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha recordat que la cita forma del Multiesports Festival tot esperant que aquest any es desenvolupi en millors condicions que l'anterior que va estar molt marcat per la pandèmia. En aquest sentit, ha comentat que el número d'inscrits (250) ja supera el de l'anterior edició i que en aquella ocasió a Sant Julià de Lòria només hi havia un hotel obert i que ara en seran més. Per al ministre, l’edició d’enguany “arriba amb moltes novetats que faran que sigui més espectacular, no només pels atletes sinó també pels espectadors, que podran gaudir d’un esdeveniment esportiu de primer nivell”. Gallardo ha assenyalat que "l'esport suposa un 8% del PIB del país, un percentatge a tenir en compte, ja que no és així a tot arreu i té un gran paper en la diversificació de la nostra economia".

Els 250 participants representaran 14 països i l'impacte econòmic s'estima, segons l'organització, en uns 300.000 euros tenint en compte els seguidors i acompanyants. S'habilitaran zones per als espectadors i s'ha adquirit el compromís amb la federació internacional de triatló d'organitzar durant dos anys una prova de la Copa del Món, un circuit amb diverses etapes.

Les proves tindran un nou format seguint les directrius de la World Triatlon

El duatló consistirá en la prova d'esqui de fons i en la de córrer mentre que el triatló inclou també la de bicicleta. El circuit de 'running' passarà per Arcavell (Alt Urgell). La novetat més destacada és el nou format en el que es desenvoluparan les proves, els atletes Elit, sub-23 i júnior completaran els 8 quilòmetres de cursa a peu, els 14 de BTT i els 12 d’esquí de fons.  Però hauran de fer cinc transicions, dues voltes de cada tram, el que significa que els atletes començaran amb una volta complerta al circuit començant per la carrera a peu, per saltar després a la bicicleta i continuar amb l’esquí de fons. Un cop completada la primera volta els atletes deixaran l’esquí de fons per iniciar de nou el circuit amb la cursa a peu, unes modificacions que no afectaran el recorregut dels grups d’edat i els paratriatletes.

La cursa per relleus en equips mixtes també pateix modificacions

Una altre novetat a destacar de la segona edició és el canvi en la cursa per relleus en equips mixtes. Seguint les directius que aplica la World Triatlon des d’inicis d’aquest 2022, l’ordre de realització de les proves serà: home-dona-home-dona. Els equips hauran de completar dues voltes al circuit de 1,1 km de cursa a peu, de 2,2km de BTT i de 2.2 d’esquí de fons. També hi haurà més activitats al centre de Sant Julià com ara l'entrega de medalles i una festa. El desenvolupament de les proves es podrà seguir en directe per Triathlon Live, la web de Ràdio i Televisó d’Andorra i a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria també s’instal·larà una pantalla gegant per seguir les competicions. En la cerimònia d’inauguració que tindrà lloc a la mateixa plaça el dia 2 de febrer a les cinc de la tarda, intervindran les entitats culturals de la parròquia.

El ministeri de Salut ha aprovat un protocol específic per a la celebració i que es respectaran, en tot moment, les mesures decretades per evitar la propagació del coronavirus entre els atletes, els equips tècnics i el públic.

 

Comentaris (2)

Trending